Global Champions Tour: De Luca wint, Smolders vijfde

Global Champions Tour: De Luca wint, Smolders vijfde

0 327
Foto: Stefano Grasso/LGCT

De Italiaanse springruiter Lorenzo de Luca stormde vrijdag naar de overwinning van de CSI5* van de Longines Global Champions Tour in Miami Beach. De eveneens Italiaanse parcoursbouwer Uliano Vezzani had een zwaar rondje neergezet, maar de Luca en zijn hengst Halifax van het Kluizebos bleven tweemaal foutloos.

Harrie Smolders kwam als eerste van 54 deelnemers aan de start. Met zijn Zinius (v Nabab de Reve), waarmee hij donderdag het tweefasenparcours over 1.45m. op naam schreef, liep hij in de tweede ronde tegen een springfout aan, waardoor hij uiteindelijk op plek 5 eindigde.

Negentien ruiters plaatsen zich voor de barrage op het strand van Miami, onder wie de Fransmannen Simon Delestre en Kevin Staut, de Belgen Pieter Devos en Gregory Wathelet, maar ook Maikel van der Vleuten en Salomon, die uiteindelijk op de twaalfde plek belandden na een springfout in ronde twee.

Weigering

Een weigering van de tienjarige merrie VDL Groep Miss Untouchable in de tweede ronde hield Leopold van Asten af van een toppositie. Met vier strafpunten (1 voor tijdsoverschrijding) eindigde hij vlak achter Van der Vleuten op de dertiende plaats.

Ook Staut en Delestre kregen met weigeringen te maken.

Voor zaterdag staat de afsluitende Grand Prix op het programma. De beste 25 ruiters van de Global Champions League finale plaatsen zich voor de Grand Prix. Sanne Thijssen verschijnt als eerste aan de start met Celine M Z. Harrie Smolders zadelt dan Emerald N.O.P.

Bekijk hier de uitslagen.

Klik hier voor de startlijst van de Global Champions League.

Foto: Stefano Grasso/LGCT

Reacties