Glasgow van ’t Merelsnest NRPS-topper

Glasgow van ’t Merelsnest NRPS-topper

0 402

Met een ZG voor Algemene indruk en nog vier andere ZG’s voor de springonderdelen en de galop kreeg Glasgow van ’t Merelsnest (Nabab de Reve x  Darco x Hedjaz) de beste beoordeling van de twaalf hengsten die op 7, 8 en 9 januari het eindexamen van het NRPS-verrichtingsonderzoek met succes hebben afgerond. De hengst komt uit de fokkerij van de familie Van Bunder uit het Belgische Ursel, waar de ‘van ’t Merelsnest-springpaarden hun roots hebben. Zijn grootmoeder is de moeder van Sapphire (McLain Ward). Glasgow werd eerder al goedgekeurd bij het AES. Bijna net zo’n mooie lijst kreeg de 3,5-jarige Cravitz W (v. Cassini II), die van de verrichtingscommissie niet alleen voor verschillende springonderdelen, maar ook voor karakter en werklust een ZG kreeg.

Naast Glasgow en Cravitz zijn geslaagd: New Cuba Libre (v. Namelus R), Camelot (v. Contender), Grandino CSG (v. Graf Grannus), Capriati van de Wolfsakker (v. Carembar de Muze = London), Corino VDL (v. Corrado I), de Arabisch volbloed Mythos ox (v. Marwan I ox), de D-ponyhengsten Cartago van ’t Molenbosch (v. FS Champion de Luxe) en Kwaliteit van Orchid’s (v. Kanshebber), de E-pony Woodstock (v. Wengelo’s Ricardo) en de twee oudere, bewezen D-ponyhengsten alleen voor  observatie van hun stalgedrag in Ermelo hebben gestaan: Nightfever II (v. Night-Star III) en Kraneveld’s Kadans (v. Jacobspeel’s Rocky). Hoewel zeer interessant gefokt, is één hengst niet geslaagd, dat was Cargot Z (v. Carthago).

Bij de D-ponyhengst Krachtpatser (v. Kosmo van Orchid’s) werd tijdens het examen een lichte onregelmatigheid geconstateerd, waardoor hij zijn verrichtingen nu niet kon afronden. Op 18 februari krijgt hij de gelegenheid dit alsnog te doen. Sammelis van het Waterhof (v. Spielberg) en Charleston VDL (v. Canturo) hebben een jaar uitstel gekregen. De rijpaardhengst Landsdale (v. Lord Leatherdale) is vlak voor het examen voor de sport verkocht en komt niet meer terug. Al eerder afgehaakt waren Conlato (v. Contender), Quicktime (v. Quidam de Revel), Leatherdale’s Candy (v. Lord Leatherdale) en de ponyhengsten Neyo van de Beekerheide (v. Neptune van de Beekerheide) en Princeton van de Beekerheide (v. Prince van de Kibboets).

Bron: Hoefslag/NRPS

Reacties