Glamourboy, Chatham en Davinci du Bois kampioenen bij NRPS

Glamourboy, Chatham en Davinci du Bois kampioenen bij NRPS

glamourboy hengst nrps

Glamourboy is bij de hengstenshow van het NRPS  uitgeroepen tot kampioen bij de dressuurhengsten. De bruine zoon van Glamourdale werd gefokt door C. van den Bogert uit Hedel en is eigendom van Gertjan van Olst.

Bij het springen was Chatham (v Connect) de kampioen.

Chatham

Chatham Hij werd geboren bij Johan Regterschot uit Heerde en is eigendom van Rob Cramer uit Randwijk. Hij komt uit dezelfde merrielijn als de KWPN-kampioen van dit jaar Liverpool.  De grootmoeder van Liverpool, Leslie (v Ramiro Z) is de overgrootmoeder van NRPS-kampioen Chatham.

Bij de pony’s ging de titel naar Davinci du Bois (v Diamond Touch). Fokker en eigenaar is de familie Van den Bosch van Stoeterij Du Bois in Herwen.

Reservekampioenen van de jaargang zijn respectievelijk Creedence (v Crosby), ebeneens van Van Olst Horses, Great Latin Lover (v Glenfiddich VDL) en His Royal Badness (v Hesselteich’s Golden Dream) van Demy Kurstjens.

Kampioenen Jonge Hengsten

De Kampioen Jonge Hengsten wordt gekozen uit de hengsten die het verrichtingsonderzoek met succes hebben doorlopen en/of het goed doen in de sport, en waarvan de eerste nakomelingen zijn geïnspecteerd.

De eer bij de rijpaardhengsten was voor Painted Pride (v Painted Black). Bij de pony’s ging de titel naar Leuns Veld Winston Jr. (v Leuns Veld’s Winston).

NRPS-Paardenman en vrouw van het jaar

Jan en Eveline Calis werden tijdens de hengstenshow uitgeroepen tot NRPS-Paardenman en vrouw van het jaar. “Nooit te beroerd om met een hengst te komen tijdens shows en evenementen, deel nemen met verscheidene taken binnen een bestuur of commissie, dingen organiseren zoals een reis naar Tersk en altijd betrokken blijven”, stond in het jury-rapport.

Het eerste paard van Jan Calis was een werkpaard. Zij werd met een volbloed gedekt en toen Jan 23 was, kocht zijn vader de eerste Arabisch Volbloed: Nagasaki. Jans vader kwam te overlijden en Jan kon Nagasaki behouden en kocht twee belangrijke merrie’s Tajna en Safra, die aan de basis van de fokkerij van Zenith Arabians liggen.

Flying Dutchman

Jans vrouw Eveline is ook verzot op paarden en samen maken ze Zenith Arabians groot. Eveline brengt ze uit in de sport en Jan, bekend onder de naam ‘Flying Dutchman’ brengt en traint de Arabieren van derden voor belangrijke nationale en internationale shows in Europa maar ook in Quatar, Jordanië, Polen en Rusland.

Naast Nagasaki, de hengst waarmee het allemaal begon, waren binnen het NRPS ook Lobeke en Dosator zeer bekend. Lobeke werd op hoog niveau in de sport uitgebracht. Tegenwoordig zijn bij het NRPS de hengsten Lobeke, Sagrand, Mythos, Wynton en Sjacour die onlosmakelijk met de naam Zenith Arabians verbonden zijn.

Bron: NRPS

Foto: Sandra Nieuwendijk

Glamourboy (Glamourdale x Tango x Junior) NRPS champion of the young stallions💪🎉🥳🎊at Ermelo today!

Geplaatst door Van Olst Horses op Zondag 10 maart 2019

His royal badness DK! Wat een talent, hij werd reserve kampioen op de NRPS hengstenkeuring!💪🏻✨ Binnenkort beschikbaar voor de fokkerij! #dkdressagehorses #goedgekeurd #tophengst

Geplaatst door Demy Kurstjens op Maandag 11 maart 2019

 

Reacties