Bak in wegens verwaarlozing

Bak in wegens verwaarlozing

0 12

Een driekoppig gezin is naar de gevangenis gestuurd en mag nooit meer paarden houden. Dat heeft de rechter bepaald, nadat de drie schuldig werden verklaard aan de verwaarlozing van hun paarden. Vier paarden waren uitgehongerd toen ze werden aangetroffen in Fens Pool Nature Reserve in Pensett, Dudley, waar het gezin woont. De paarden waren duidelijk al langere tijd niet verzorgd en het was een wonder dat ze nog leefden. ‘Deze paarden waren in een verschrikkelijke staat. Ze waren bijna dood. Sommigen waren vastgebonden, sommige liepen los, maar konden niet in de buurt van water of voer komen,’ aldus de rechter. De familie had al waarschuwingen gekregen van de autoriteiten na de dood van een veulen.

Walter Hickman (52) werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien weken, Mandy Hickman (49) kreeg er zestien en hun zoon Kevin Hickman (23) ook achttien. Ondanks dat ze schuldig verklaard werden, verklaarde de rechter dat ze niet veel berouw toonden.

Drie paarden werden opgevangen door de RSPCA. ‘Dit is een ernstige zaak van dierenmishandeling en we zijn blij dat degenen die er verantwoordelijk voor zijn gestraft worden,’ aldus een van de medewerkers.

De paarden maken het inmiddels goed.

Hoefslag/Horse & Hound

Vergelijkbare artikelen

Reacties