Geslaagde rentree voor Desperados in Frankfurt

Geslaagde rentree voor Desperados in Frankfurt

Kristina Broring Sprehe - Desperados FRH
Kristina Broring Sprehe - Desperados FRH FEI European Championships Aachen 2015 © DigiShots

Eerder dit jaar moest Kristina Bröring-Sprehe de Wereldruiterspelen in Tryon laten schieten omdat haar geblesseerde Desperados (v De Niro) niet op tijd fit zou zijn. In Frankfurt maakte de combinatie haar rentree met een percentage van 76.891% en de tweede plek.

De winst in de Grand Prix ging naar Daniel Bachmann Andersen en Blue Hors Zepter (Blue Hors Zack / 78,543 procent).  Jessica von Bredow-Werndl eindigde met Zaïre E (v Son de Niro) op de derde plek met 76,043 procent.

Duitse tema

Bröring-Sprehe en de 17-jarige Desperados maakten deel uit van het Duitse team tijdens de Wereldruiterspelen in het Franse Caen in 2014 en tijdens de spelen in Rio in 2016.

Desperados was vorig jaar een tijd lang uit de running vanwege een blessure. Dit jaar maakte hij zijn rentree in de wedstrijdring, maar in juni moest de combinatie ook al het Duitse kampioenschap laten schieten vanwege een nieuwe blessure.

Driejarige

Het einde van de carrière van de ervaren Desperados is nog niet in zicht, vertelt Bröring-Sprehe. ‘Desperados voelt nog steeds als een driejarige. Het zal dus volgend jaar hopelijk regelmatig voorkomen dat ik zowel met Desperados als met zijn zoon Destiny OLD aan de start van een wedstrijd verschijn.’

Met de 9-jarige ruin Destiny werd ze vrijdag vijfde in de Grand Prix voor 8- tot 10-jarige dressuurpaarden met een percentage van 73.302 procent. De winst in die rubriek was voor Benjamin Werndl en zijn Farewel III-nakomeling Famoso.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: St-Georg / Hoefslag

Foto: Digishots

 

 

Reacties