Gerco Schröder van 3 naar 2 op wereldranglijst

Gerco Schröder van 3 naar 2 op wereldranglijst

0 38

Op de vandaag door de FEI gepubliceerde Longines Jumping Rankings staat Gerco Schröder op de tweede plaats achter Christian Ahlmann. Gerco steeg daarmee een plaats ten opzichte van de maand februari ten koste van Steve Guerdat, die nu derde staat.

De top tien van de Longines Ranking bleef op Gerco en Steve na ongewijzigd. Guerdat, die afgelopen weken kampte met een blessure, staat nu 10 punten achter op Schröder die de afgelopen maand weer vele successen boekte. De topklassering in Den Bosch – waarmee hij zich plaatste voor de wereldbekerfinale over drie weken in Gothenburg – en de overwinning afgelopen zaterdag in de Grote Prijs van Doha tonen de grootse vorm waarin de zilveren medaillewinnaar van Londen momenteel verkeert.

Marc Houtzager handhaaft zich in de top tien op de negende plaats. Ook hij neemt deel aan de wereldbekerfinale in Zweden. Maikel van der Vleuten won met Kisby onder meer de Grote Prijs van Indoor Brabant en stijgt daardoor drie plaatsen op de wereldranglijst naar nummer 27. Harrie Smolders staat op plek 29; Jur Vrieling op 35.

Klik hier voor de volledige lijst.

Hoefslag/KNHS

Vergelijkbare artikelen

Reacties