Ger Visser verliest hoger beroep tegen curator

Ger Visser verliest hoger beroep tegen curator

0 2339
ger visser
Ger Visser (foto: Remco Veurink)

Gewezen directeur van het ondertussen failliete Eurocommerce Ger Visser heeft het hoger beroep verloren dat hij aangespannen tegen de accountant die optrad als curator in het faillissement van Eurocommerce. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft heeft geoordeeld dat de accountantskamer juist heeft gehandeld.

De accountantskamer wees de klachten die Visser had ingediend in augustus van dit jaar af. Daarop besloot Visser in hoger beroep te gaan bij het CBb.

Als een accountant optreedt als curator, is daarop het tuchtrecht van toepassing. De klacht van Eurocommerce is echter deels te laat ingediend en voor het overige ongegrond.

Kort nadat enkele banken aangifte tegen haar deden wegens valsheid in geschrift ging Eurocommerce failliet. De accountant was een van de drie curatoren. De curatoren deden uiteindelijk aangifte van bedrieglijke bankbreuk. Volgens de voormalige directeur had de accountant benoeming als curator moeten weigeren vanwege onvoldoende ervaring.

De tuchtrechter ziet daarvoor geen reden. Dat de curator voor zijn werk (onder rechterlijk toezicht) wordt betaald, is geen reden voor een klacht. Het is gebruikelijk dat in een faillissement een boedelkrediet wordt afgesloten en dat is evenmin reden voor een klacht.

De beschuldiging dat de curator onwaarheden heeft gesproken, is ongefundeerd. Dat geldt ook voor andere klachtonderdelen. De kritiek van de voormalige directeur op de jaarrekening 2011 mist bijvoorbeeld iedere grondslag, omdat er niet eens een jaarrekening voor dat jaar is opgesteld.

Ger Visser en zijn vastgoedbedrijf Eurocommerce waren onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse en internationale springsport totdat het bedrijf in 2012 failliet werd verklaard.

Lees hier meer over de casus Eurocommerce

Bron: CBb

Reacties