Gent en Utrecht ’s werelds beste faculteiten Diergeneeskunde

Gent en Utrecht ’s werelds beste faculteiten Diergeneeskunde

De faculteit Diergeneeskunde van de UGent is de beste ter wereld volgens de prestigieuze “ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects”. Die maakt elk jaar een rangschikking van de beste universiteiten in 52 wetenschappelijke vakgebieden. De Utrechtse faculteit Diergeneeskunde eindigt op de tweede plaats.

De derde plaats is voor The Royal Veterinary College in het Verenigd Koninkrijk.

De rangschikking wordt opgesteld door ShanghaiRanking Consultancy, een Chinese organisatie die onafhankelijk opereert en de kwaliteit van onderzoeksuniversiteiten beoordeelt, meldt de Vlaamse site De Redactie.

Wetenschappelijk onderzoek

De hoge klassering hebben de faculteiten vooral te danken aan het wetenschappelijk onderzoek dat er wordt uitgevoerd. Bekijk hier een korte video die De Redactie over de Gentse faculteit maakte.

Meer dan 4.000 universiteiten wereldwijd komen voor in de rangschikking. Er wordt onder meer rekening gehouden met het aantal academische onderscheidingen, het aantal wetenschappelijke papers dat wordt gepubliceerd en de impact van die publicaties in het onderzoeksdomein.

Nog vijf Nederlandse faculteiten in de top

De Amerikaanse universiteiten domineren de rangschikking, maar ook China, het Verenigd Koninkrijk en ook Nederland doen het goed. Nederland telt maar liefst vijf eerste plaatsen.

De “Shanghai-ranking” maakt ook elk jaar een algemene lijst van de beste universiteiten wereldwijd. Voor 2017 is die nog niet bekend.

Bron: DeRedactie.be

Reacties