Goede voorbereiding op het klimaat in Tokio is absolute noodzaak

Goede voorbereiding op het klimaat in Tokio is absolute noodzaak

0 108
Tokio

Afgelopen dagen heeft de wereldpaardensportbond FEI haar jaarvergadering gehouden. Plaats van handeling van deze General Assembly was Moskou. Hier werd onder andere de Olympische spelen in Tokio besproken.

Eerder berichtte we al over de data van belangrijke kampioenschappen die tijdens de General Assembly voor de komende jaren zijn toegekend aan verschillende organisaties. Kijk hier voor het bericht over de kampioenschappen.

Goede voorbereiding op klimaat Tokio

Gedurende de GA zijn daarnaast diverse grotere en kleinere reglementsaanpassingen in de verschillende disciplines besproken. Ook de komende Olympische Spelen in Tokio en de klimatologische uitdagingen die deze Spelen voor mens en dier met zich meebrengen zijn uitgebreid aan bod gekomen. Goede voorbereiding op het klimaat in Tokio is een absolute noodzaak, dat is duidelijk.
Op de website van de FEI staat meer informatie een uitgebreid liveblog van de General Assembly.

Hieronder een aantal overige belangrijke beslissingen op een rij:

– Reining stond als officiële FEI discipline ter discussie tijdens deze General Assembly. Besloten is dat Reinig onder FEI vlag blijft bestaan en er zijn goede afspraken gemaakt met de NRHA (National Reining Horse Association van de Verenigde Staten)

– Ook rondom de discipline Endurance was veel discussie waarbij vooral het waarborgen van het paardenwelzijn tijdens alle wereldwijde evenementen een speerpunt was. De Europese Federatie had op dit gebied diverse amendementen ingediend die allen zijn overgenomen waarmee een belangrijke stap voorwaarts is gezet op het gebied van het welzijn van de paarden.

– Voor iedere sporter te paard gaat gelden dat er vanaf 1 januari 2021 uitsluitend nog mag gereden met ‘protective headgear’. Iedereen te paard moet vanaf dat moment een veiligheidshoofddeksel dragen. De zogenaamde veiligheidshoeden zijn ook toegestaan, de traditionele dressuurhoed niet meer.

Bron: KNHS

Reacties