Gemeente vergoedt dierenartskosten

Gemeente vergoedt dierenartskosten

0 54

Het gemeentebestuur van Vorselaar en de eigenaren van het springpaard Cadiz hebben een minnelijke schikking getroffen. Vorig jaar had het paard een ernstige blessure opgelopen op een landweg vol puin.

In oktober van vorig jaar trapte Cadiz tijdens een ritje door de Lovenhoek in Vorselaar in een spijker en raakte ernstig gewond aan zijn been. Een spijker van zo’n vijf centimeter ging dwars door de hoef. Het stuk ijzer zat in steenpuin waarmee het gemeentebestuur de Lovenhoek had laten ophogen.

De eigenaren van het paard stelden daarom het gemeentebestuur verantwoordelijk voor het ongeluk. ‘Aanvankelijk werd gevreesd dat Cadiz niet meer aan wedstrijden zou kunnen deelnemen’, zegt eigenaar Herwig Sels. ‘De veeartsen zeiden later dat we geluk hebben gehad. Het was een kwestie van millimeters. Onlangs hebben we weer een eerste wedstrijd gesprongen en Cadiz werd 19de in een veld van 115 ruiters. Een hoopvol resultaat.’

De omvang van het bedrag laten de betrokkenen liever in het midden. Het gaat om een gemiddeld maandloon, voldoende om de kosten voor de veearts en de dierenkliniek te betalen. De zaak werd geregeld zonder schuldbekentenis.

Ook burgemeester Lieven Janssens (Actiev) is tevreden met de manier waarop alles is afgehandeld. ‘In zo’n zaak is het moeilijk een schuldige aan te wijzen. Met de ophoging was niets mis, al is die spijker er per ongeluk in terecht gekomen. Hierdoor hebben mensen schade geleden en die is nu vergoed.’

Bron: Hoefslag/Nieuwsblad.be

Reacties