Gemeente Ermelo geeft toestemming voor KWPN Hengstenkeuring

Gemeente Ermelo geeft toestemming voor KWPN Hengstenkeuring

deklicentie
Monte Carlo TC KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

In deze bijzondere tijd, waarin veel evenementen worden afgelast, laat het KWPN de keuringsactiviteiten waar mogelijk doorgaan.

Toestemming

De gemeente Ermelo heeft toestemming gegeven om de KWPN Hengstenkeuring in afgeslankte vorm door te laten gaan op het Nationaal Hippisch Centrum: zonder publiek, zonder pers en zonder VIP, met een zodanig ingevuld programma dat alle aanwezigen zo snel mogelijk kunnen doorstromen. Een groot deel van de showblokken is daarom vooraf al opgenomen.

Presentatie nieuwe jaargang

Zo ook de presentatie van de nieuwe jaargangen goedgekeurde hengsten. Jaarlijks één van de hoogtepunten van de hengstenkeuring, waar fokkerijliefhebbers reikhalzend naar uitkijken. De laatste keer dat het grote publiek deze hengsten in actie zag, was tijdens de KWPN Stallion Show in Den Bosch. Om de geïnteresseerde fokkers deze kans niet te ontnemen, zijn alle in 2020 goedgekeurde dressuur-, spring- en Gelderse hengsten vooraf in beeld gebracht.

Oudere hengsten

De oudere hengsten uit de G-, H- en de I-jaargang van de dressuurhengsten komen ook uitgebreid aan bod. De zevenjarige KWPN-hengsten die geselecteerd waren voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden hebben hun eigen showblok. De overige hengsten uit deze jaargangen laten hun kunnen zien in het programma ‘The Road to Grand Prix’.

Hengstencompetitie

De hengstencompetitie is normaliter de plek waar jonge hengsten zich met elkaar meten. Omdat er momenteel geen wedstrijden verreden mogen worden, is er op zaterdag 6 februari een show van vier- en vijfjarige spring- en dressuurhengsten. De springhengsten worden, net zoals tijdens de Blom Cup, individueel toegelicht op kenmerken zoals het springen en de wijze van gaan tussen de hindernissen. De dressuurhengsten rijden volgens de Pavo Cup-formule met twee tegelijk in de baan en ook hier volgt uiteraard een toelichting.

Het hele nieuwsbericht lees je hier.

Bron: KWPN

Foto:

Reacties