Gelderse KWPN’ers blinken uit in exterieur

Gelderse KWPN’ers blinken uit in exterieur

0 468
Patrik Kittel met Scandic, de vader van Gold Digger die direct ster werd verklaard.

Op vrijdag beoordeelden inspecteurs Bart Bax en Arnold Kootstra zeven merries op thuiskeuringen in Gelderland. Zij gaven zes paarden minimaal 70 punten voor het exterieur. Eén van hen werd direct ster.

Chique merrie

Bij vier dressuurmerries liepen de exterieurscores uiteen van 65 tot 75 punten. De zesjarige Wup-dochter Individu van A. Wagenaar uit Apeldoorn behaalde de hoogste score. “Deze merrie is Z1-geklasseerd dus is al hard op weg naar het sportpredicaat. Wanneer ze de daarvoor vereiste sportstand van Z2+1 heeft bereikt, wordt Indivu direct ster. Ze is een voldoende ontwikkelde, chique merrie met een sprekend hoofd en sterke bovenlijn. Haar fundament is correct en hard”, vertelt Bart Bax.

Gelijk ster

De merrie Gold Digger (v. Scandic x Farrington) van M.H.G. Scholte uit Oene is al geklasseerd in het Z2. Hierdoor werd zij door deze thuiskeuring gelijk ster. “De Scandic-merrie staat goed in het rechthoeksmodel, is goed ontwikkeld en heeft een mooie voorhand. Ze is wat strak op de lendenpartij en stapt met veel ruimte en tact.” Voor het exterieur kreeg Gold Digger 70 punten, voor de stap 80.

Stam van Germanico T

In Etten werden er bij fokker S. Bouwman drie springpaarden beoordeeld. Het betreft de dertienjarige Blondie (v. Casco x Tangelo van de Zuuthoeve) en twee van haar mannelijke nakomelingen. Alle drie kregen ze 70 punten, waarmee de jonge ruinen Kalando (v.Elton John) en Lantico (v.Hermantico) exterieurmatig sterwaardig zijn en de moeder Blondie een eerste stap richting het sterpredicaat heeft gezet. “Blondie is een aansprekende, goed in het rechthoeksmodel staande merrie met goede halslengte. Met haar 1.60m is ze niets te groot maar de lengte, goede bovenlijn, aansprekendheid en het correcte fundament zijn sterke punten. Haar beide zonen zijn goed ontwikkeld, staan eveneens goed in het rechthoeksmodel en hebben een sterke bovenlijn”, licht Arnold Kootstra toe.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties