Stichting Paard in Nood: ‘Bij zo’n grote redding hebben we hulp nodig’

Stichting Paard in Nood: ‘Bij zo’n grote redding hebben we hulp nodig’

0 3256
paard in nood spanje
Paard in Nood Spanje

Laura Hoitsema vangt al zes jaar verwaarloosde en mishandelde paarden op in Spanje. Haar stichting Paard in Nood Spanje kreeg er onlangs ineens zeventig paarden bij. ‘Waar haal ik zo snel geld vandaan?’ vraagt ze zich op Telegraaf.nl af.

De paarden werden volgens Hoitsema in beslag genomen bij een ’drugsbaron’ en kwamen via de Spaanse politie bij haar. Ze is blij dat ze kan helpen, ‘maar ze moeten wel allemaal eten de komende maanden’.

Aan de Telegraaf vertelt Hoitsema ze: ‘Twintig paarden zijn in hele slechte conditie, heel mager. Een veearts zei al: ze zijn totaal verwaarloosd. Ze moeten met spoed weg uit Granada. Ik ben de enige grote stichting die in Spanje die dit soort paarden opvangt, we zijn een soort ’politiedepot.’

Ontstoken uiers

Onder de opgevangen paarden is er één dat een oog mist, één dat kreupel loopt en één paard heeft ontstoken uiers en loopt op drie benen.

Hoitsema heeft plek voor 245 paarden, er zijn er nu 102. ‘Ze kunnen er op zich dus wel bij.’ Een deel van de paarden van de ‘drugsbaron’ kon nog niet worden opgehaald omdat de vrouw van de verdachte zich voor de vrachtwagen gooide, zodat die niet weg kon rijden. Hoitsema wacht op een bericht van de politie dat ze het erf weer op kan.

Ze mailt aan de Hoefslag dat de opgehaalde paarden bij haar blijven totdat de rechtszaak voorkomt. ‘Bij zo’n grote redding hebben wij hulp nodig.’

Doneren kan via de website van de stichting.

Bron: Telegraaf.nl / paardinnoodspanje.nl

paard in nood spanje

Reacties