Geertje Hoogendoorn: “Het voelt heel vertrouwd met Helena”

Geertje Hoogendoorn: “Het voelt heel vertrouwd met Helena”

Geertje Hoogendoorn - Helena vh Goorhof Meetmoment Boxtel 2021 © DigiShots

Geertje Hoogendoorn is de nieuwe amazone van de Grand Prix merrie Helena van het Goorhof (v. Gribaldi). De merrie werd eerder uitgebracht door Theo Hanzon.

Young Riders

Hoogendoorn is tien maanden geleden begonnen met lessen bij Hanzon. “Hij zag hoe ik reed en hij zag daar potentie in. Theo heeft twee paarden op stal die dit jaar de overstap gaan maken naar de Grand Prix. Ik heb de kans gekregen om dit jaar de beschikking te krijgen over Helena. Ons doel is om dit jaar Young Riders te gaan rijden,” vertelt de amazone.

Debuut

“Volgende week is de scoutingsdag van het KNHS Talentenplan in Ermelo en daarvoor moest ik minimaal één keer 65% hebben gereden in het ZZ-Licht. We hebben onze eerste wedstrijd gereden met dat doel in ons achterhoofd. Dat is wel gelukt” lacht ze. De combinatie kreeg 71% voor hun proef. “Ik rij haar nu net drie maanden en het was de vraag of het ging lukken. Theo heeft haar jaren succesvol uitgebracht en ik had nog nooit zo’n paard gevoeld. Het was voor beide partijen even kijken hoe het uitpakte maar we kunnen heel erg tevreden zijn.”

Fantastisch gevoel

“Het losrijden en de proef gingen super fijn. Er reden ook pony’s maar daar keek ze helemaal niet naar. Ik reed de middenlijn op en ik wist dat het een goede proef zou zijn. We hebben thuis geoefend dat ze goed op mij blijft wachten in de oefeningen. Dat kwam ook goed terug in de proef. Het is een fantastisch gevoel, zo’n geweldig paard ga ik misschien nooit meer rijden. Ze neemt je mee in de proef maar je moet er wel aan blijven rijden. Ze geeft een heel vertrouwd gevoel en dat vind ik heel erg fijn,” vertelt Hoogendoorn.

Potentie

De jury schreef ‘super fijne proef en veel potentie voor de toekomst’. De amazone licht toe “We scoorden vooral op de appuyementen in draf en op de schouderbinnenwaarts. Ze gaat met hele grote passen door de baan, dat is heel erg gaaf. De wissels zijn heel mooi recht en naar boven maar daar kregen we nu nog zevens voor. ik hoop daar in de toekomst nog hogere punten voor te krijgen.”

Begeleiding

Hoogendoorn verhuisde gisteren met haar paarden naar Hanzon. “Ik heb er heel veel zin in en ik kan meer begeleiding krijgen. Ik heb twee eigen paarden een zesjarige For Romance nakomeling en een twaalfjarige nakomeling van Johnson. De twaalfjarige gaat volgende week mee naar Ermelo naast Helena. Hij heeft heel lang over de wissels gedaan en met de hulp van Theo is het gelukt na drie jaar oefenen. Ik ben heel blij dat ik bij hem terecht ben gekomen.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots

Reacties