Geert-Jan Raateland: “Bij de paarden wonen is een enorm voordeel”

Geert-Jan Raateland: “Bij de paarden wonen is een enorm voordeel”

geert-jan-raateland domien michiels
Foto: Sanne Wiering

Eind vorig jaar is Geert-Jan Raateland met zijn paarden verhuisd naar de VMF Stables in Ellemeet. “Ik heb zes eigen paarden meegenomen en rijd nog eens vier paarden van Leo en Liesbeth van Oosten, de eigenaren van VMF,” vertelt de dressuurruiter exclusief aan Hoefslag Magazine.

Voor zijn verhuizing had Raateland zijn bedrijf bij Daniel Mosterdijk en Kim Schmid in Oud-Gastel. “Met veel plezier overigens,” vult hij aan.

Zeer getalenteerde paarden

“Behalve dat ze hier in Ellemaat een prachtige accommodatie hebben en zeer getalenteerde paarden, kan ik hier bij de paarden wonen,” gaat Raateland verder. “Dat is echt een enorm voordeel. Voorheen had drie kwartier reistijd naar stal en dan nog eens twee keer per week naar Domien (Michiels, zijn partner, red.). Tel daar de lessen en wedstrijden bij op en voor mijn gevoel zat ik dan soms meer in de auto dan op het paard.”

Fokkerij het belangrijkst

Domien Michiels heeft een eigen stal in het Belgische Haasrode, vlak bij Leuven. “Ik heb zo’n twintig paarden thuis staan, waaronder een aantal in training en in de opfok. De fokkerij is eigenlijk het belangrijkste, maar ik rijd ook vier à vijf paarden per dag en geef les op locatie.”

Het volledige interview lees je in Hoefslag 1. Je kunt hem bestellen via paardenmagazines.nl

Tekst: Koosje Mulders

Foto: Sanne Wiering

Reacties