Geen zware toeristen meer op Griekse ezels

Geen zware toeristen meer op Griekse ezels

ezels ezeltje

Toeristen die zwaarder zijn dan 100 kilo mogen op het Griekse eiland Santorini niet meer op ezels zitten. Het Griekse ministerie van Landbouw heeft dat besloten in verband met het welzijn van de dieren, meldt de NOS.

Ezels zijn op het eiland een populair vervoersmiddel onder toeristen om onder meer de steile trappen naar de hoofdstad Fira – een wandeling van ongeveer een half uur – beklimmen.

Lot van de ezels

Dierenrechtenorganisaties zoals The Donkey Sanctuary en PETA zetten zich al langer in voor het lot van de ezels op Santorini.

De dieren zouden geregeld toeristen met overgewicht op hun rug hebben, waardoor ze schade aan hun ruggenwervels oplopen. Daarnaast worden ze zeven dagen per week ingezet in de brandende zon terwijl ze weinig eten en drinken krijgen. Ook kampen de ezels met stress en veroorzaken versleten zadels wonden bij de dieren.

De eigenaren van ezels zijn straks ook verplicht om te zorgen voor desinfecterende middelen in de stallen en zieke en drachtige dieren mogen niet meer ingezet worden.

Bron: NOS

Strijd mee tegen misstanden in het EZELTOERISME!Stelt u zich een Grieks eiland voor, in een lichtblauwe zee, onder een…

Geplaatst door Donkey Sanctuary Nederland op Donderdag 9 augustus 2018

Reacties