Geen WK Vierspannen 2021 in Kronenberg

Geen WK Vierspannen 2021 in Kronenberg

0 141
vierspannen
Foto: Jessica Pijlman

De organisatie van het WK vierspannen Limburg 2020 besloot eind april het evenement niet door te laten gaan in verband met het Coronavirus. Het plan was vervolgens om het WK vierspannen te combineren met WK tweespannen 2021.

Na vele gesprekken met een groot aantal betrokken partijen, besloot de organisatie alleen het WK tweespannen in 2021 te organiseren.

Meerdere factoren

Er spelen meerdere factoren mee in het besluit. De combinatie van de twee kampioenschappen zorgt voor ongeveer 120 deelnemers. Daarbij is het risico op slecht weer eind september groter dan aan het begin van de maand. Hierdoor kan een gelijke bodemgesteldheid niet voor alle 120 deelnemers gegarandeerd worden. Daarbij zijn er aan het WK diverse side events verbonden. De events moeten sponsoren en publiek aantrekken. Deze side events zijn bestaande evenementen die begin september moeten plaatsvinden.

Minder startplaatsen

Om de combinatie van de twee WK’s mogelijk te maken zouden er daarnaast minder startplaatsen beschikbaar zijn. Dit komt de sport niet ten goede, volgens de organisatie. Zij is van mening dat het WK tweespannen een platform moet bieden aan het grootste aantal top tweespanrijders ter wereld wat binnen de FEI reglementen toegestaan is.

Teleurgesteld

FEI Driving Director Manuel Bandeira de Mello laat weten: “We waren natuurlijk teleurgesteld dat het WK vierspannen in Kronenberg dit jaar niet kon plaatsvinden door de coronacrisis en wij waren bereid om te kijken of het WK verplaatst kon worden naar 2021. Helaas is dit niet langer het geval, maar we respecteren de beslissing van de organisatie om zich voor volgend jaar op de tweespannen te richten.”

In de toekomst

Inmiddels heeft de FEI de aanvraag om de datum van het WK tweespannen te wijzigen naar 8 tot en met 12 september 2021 goedgekeurd, zodat het tevens niet meer samenvalt met het EK vierspannen in Boedapest (31 augustus – 5 september). De organisatie is uiteraard bereid om in de toekomst alsnog een WK vierspannen te organiseren in Kronenberg.

Bron: KNHS

Foto: Jessica Pijlman

Reacties