Geen WEG voor Delaveau en Aquila HDC

Geen WEG voor Delaveau en Aquila HDC

Patrice Delaveau, Aquila HDC
Patrice Delaveau - Aquila HDC CHIO Rotterdam 2018 © DigiShots

Het Franse springteam zal niet kunnen rekenen op Patrice Delaveau en Aquila HDC tijdens de Wereldruiterspelen in Tryon. Een grote klap voor de ruiter, maar zeker ook voor het Franse team.

‘We zorgen goed voor hem’

Zaterdag liet Haras des Coudrettes weten dat Aquila HDC zich tijdens de Grote Prijs op het CHIO Rotterdam geblesseerd had. Over de oorzaak én de ernst van de blessure lieten ze zich toen nog niet uit.

Vanochtend stuurde Haras des Coudrettes het bericht de wereld in dat de blessure vrij ernstig is. ‘We moeten helaas melden dat Aquila HCD lange tijd zal moeten herstellen van zijn blessure. Hij zal dus niet met Patrice Delaveau naar de Wereldruiterspelen in Tryon gaan dit haar. We zorgen goed voor hem, zodat hij opnieuw in vorm kan raken’.

Belangrijke pion kwijt

Patrice Delaveau won op de vorige Wereldruiterspelen in Caen (2014) teamzilver en individueel zilver, met zijn Orient Express HD. Dat hij dit jaar niet naar de WEG kan, zal een klap zijn voor hem: het ziet ernaar uit dat geen van zijn andere paarden klaar is voor de wedstrijd van het jaar.

Het Franse team verliest dus een belangrijke pion: Delaveau en de dertienjarige Aquila HDC waren een echte steunpilaar voor het team. Ze namen dit jaar aan zeven GP’s op vijfsterrenniveau deel: daarin reden ze zes keer de barrage. In La Baule kaapten ze de overwinning weg. In Rotterdam, de wedstrijd waarin Aquila zich blesseerde, werd hij nog tiende.

Bron: Grand Prix Replay

Foto: DigiShots

 

Reacties