Geen paardeneigenaren naar ‘paardenwijk’ in Velswijk

Geen paardeneigenaren naar ‘paardenwijk’ in Velswijk

0 1722
buitenrijden

Aan animo voor de bijzondere walwoningen in het Gelderse Velswijk geen gebrek. Probleem was alleen dat de nieuwe bewoners geen paard mee zouden brengen. En dat is nu precies wel de bedoeling van de speciale ‘paardenwijk’.

Het stallen van een paard in het nog te bouwen ruitersportcentrum in de wijk was een van de voorwaarden om er een woning te mogen kopen. Die plannen zijn nu gewijzigd. ‘De walwoningen zijn geschrapt,’ vertelt Roy Barthen, die het project ontwikkelt, aan De Gelderlander.

Normalere woning

Er voor in de plaats zijn nu ‘normale’ twee-onder-een-kappers en woningen in een rijtje van drie te koop. ‘Het is blijkbaar zo dat deze paardenliefhebbers een wat normalere woning met schuur en tuin prefereren boven de bijzonder architectonisch vormgegeven walwoning.’

In de wijk in aanbouw hangt al wel een straatnaambordje met de naam Paardendorpseweg, maar er is vooralsnog geen paard of rijhal te bekennen. Barthen verwacht wel dat na de bouwvak begonnen wordt met de bouw van het ruitersportcentrum, dat wat minder luxe wordt dan in de aanvankelijke plannen staat.

Twee rijhallen

Er komen twee rijhallen en tenminste 25 stallen, wat kan worden uitgebreid naar 50 stuks.

Ook in andere delen van Nederland, waaronder Lelystad en Emmeloord waren eerder plannen voor een paardendorp of paardenwijk. Geen enkel plan haalde de eindstreep.

Bron: De Gelderlander

Archieffoto: Remco Veurink

Reacties