Ook geen Olympia Horse Show dit jaar

Ook geen Olympia Horse Show dit jaar

0 83
Olympia Horse Show
Hans Peter Minderhoud - Glock's Flirt Olympia Horse Show 2016 © DigiShots

Het organisatiecomité van Olympia, de London International Horse Show maakt bekend dat zij geen andere mogelijkheid zien dan om de editie van 2020 te annuleren.

De afgelopen maanden bekeek het organisatieteam meerder scenario’s om de indoorwedstrijd doorgang te kunnen laten vinden. De gezondheid en het welzijn van de betrokkenen stond natuurlijk centraal in het besluitvormingsproces.

Hoewel zij het liever anders hadden gezien, moesten ze toch concluderen dat het niet mogelijk is om het evenement in december 2020 plaats te laten vinden.

Kwalificaties

Dat betekent dat de Longines FEI Jumping World Cup, de FEI Dressage World Cup en de FEI Driving World Cup kwalificaties van London komen te vervallen.

Olympia Horse Show zou dit jaar voor de 49e keer gehouden worden en werd nooit eerder geannuleerd. “Mijn broers en ik hebben elke editie bijgewoond”, vertelt directeur Simon Brooks-Ward, de zoon van de oprichter van Olympia. “Ik leef daarom helemaal mee met de bezoekers. We zullen dit jaar niet juichen, lachen en klappen in de Grand Hall. Daarnaast begrijp ik de teleurstelling van deelnemers, officials, sponsors en de standhouders.”

2021

Van woensdag 16 tot en met maandag 20 december 2021 zal de volgende editie van Olympia plaatsvinden.

 

Bron: Olympia London Horse Show

Foto: Digishots

Reacties