Geen Nations Cup-finale voor Cian O’Connor

Geen Nations Cup-finale voor Cian O’Connor

0 167
O'Connor
Cian O'Connor en Good Luck (foto: Remco Veurink)

Cian O’Connor ziet de Nations Cup-finale van morgen aan zijn neus voorbij gaan. Zijn paard Good Luck is niet fit. Het paard zou een lichte schouderblessure hebben.

‘Raar neergekomen na een hindernis’

O’Connor zou samen met Good Luck de Ierse kleuren verdedigen, maar hij vond dat de elfjarige hengst woensdag ‘niet supercomfortabel’ aanvoelde. Hij ¬†besloot dan ook om zich terug te trekken uit de wedstrijd.

O’Connor vertelde aan Horse and Hound: ‘Hij kwam goed door de vet check en warmde gisteren goed op. Maar achteraf voelde hij gewoon niet 100% goed en we denken dat hij raar is neergekomen na een hindernis. De fysio heeft hem gecontroleerd en hij was wat gevoelig op een schouder. Hij is vanochtend al veel beter en had na Barcelona toch sowieso vakantie verdiend. We hadden geen indoorwedstrijden voor hem gepland. Het is het niet waard om het risico te nemen voor een wedstrijd. We zijn gewoon voorzichtig.’

Rodrigo Pessoa, coach van Ierland, zegt: ‘We hebben beslist om geen enkel risico te nemen met zo’n bijzonder paard. We hopen dat hij snel herstelt.’

In Gotenburg goud en brons

O’Connor won op het EK in Gotenburg afgelopen maand nog individueel brons met Good Luck. De combinatie zorgde ook mee voor de gouden teammedaille voor Ierland. Hun laatste wedstrijd was op de Spruce Meadows Masters in Canada.

Bron: Horse and Hound

Foto: Remco Veurink

 

Reacties