Geen Global Champions Tour en Global Champions League, wel mogelijk kleinere wedstrijden

Geen Global Champions Tour en Global Champions League, wel mogelijk kleinere wedstrijden

0 191
Foto: Remco Veurink

We hadden het wel aan zien komen, maar Longines Global Champions Tour en Global Champions League maakt bekend dat het programma van 2020 definitief van de baan is.

Redenen voor afgelasting

Met deze uitzonderlijke omstandigheden vinden zij het niet realistisch om op een veilige en verantwoorde manier het Global Championship circuit te organiseren. Daarnaast gelden er vele reisbeperkingen, waardoor het voor lang niet alle ruiters mogelijk is om deel te nemen.

Een andere reden voor het annuleren van de prestigieuze wedstrijd is dat de overheid zijn regelgeving op korte termijn kan veranderen. Dit biedt veel onzekerheden voor een evenementen reeks als deze. Daarnaast bestaat de kans dat er een tweede virusgolf uitbreekt zolang er geen vaccinatie is uitgevonden.

De Longines Global Champions Tour en Global Champions League wordt verplaatst naar 2021.

Valkenswaard opent deuren

“Niemand had kunnen overzien hoe groot de impact van deze pandemie zou zijn. Onze prioriteit is de veiligheid en gezondheid van het personeel, de atleten, de fans en degenen die op onze locaties wonen,” vertelt Jan Tops.

Als het in Nederland weer is toegestaan om wedstrijden te organiseren, zal het terrein in Valkenswaard zich daarvoor openstellen. Zij hebben alle faciliteiten om de regelgeving strikt na te kunnen leven.

 

Bron: LGCT / GCL

Foto: Remco Veurink

 

 

Reacties