Geen dressuur tijdens The Dutch Masters 2021

Geen dressuur tijdens The Dutch Masters 2021

Jeroen Dubbeldam - Roelofsen Horse Trucks Gioia vh Neerenbosch The Dutch Masters - Indoor Brabant 2018 © DigiShots

Vanaf 12 april mogen internationale paardensportevenementen weer plaatsvinden. Dat betekent dat ook The Dutch Masters, dat van 23 t/m 25 april gepland staat in de Brabanthallen in ’s – Hertogenbosch, doorgang vindt. De volledige top 5 van de Wereldranglijst springen is aanwezig, terwijl de dressuur dit jaar niet op het programma staat.

Dressuur

De top dressuurruiters bereiden zich, met het oog op de Olympische Spelen in Tokio, inmiddels voor op het buitenseizoen. Dat bleek niet verenigbaar met de indoor wedstrijden van The Dutch Masters. Daarom besloot de organisatie de dressuur dit jaar niet door te laten gaan.

Het programma wordt aangevuld met extra springrubrieken, zodat springruiters en -paarden zich optimaal kunnen voorbereiden op de Rolex Grand Prix van The Dutch Masters.

Springen

Toch kan de organisatie wederom rekenen op toezeggingen van de internationale springtop. De nummers 1 en 2 uit Zwitserland, Steve Guerdat en Martin Fuchs, zijn van de partij. Daarnaast verkeerd Daniel Deusser, nummer 3 van de wereld, in topvorm. Afgelopen weekend wist hij nog de $500,000 Rolex Grand Prix in Wellington te winnen met de 13-jarige Scuderia Tobago Z, die hij ook in ´s-Hertogenbosch wil starten.

Verder komt de Zweed Henrik von Eckermann, die in 2019 de Rolex Grand Prix won in de Brabanthallen, ook naar ‘s-Hertogenbosch. Peder Fredricson (SWE) en de Belg Pieter Devos zorgen ervoor dat de gehele top 5 van de wereldranglijst aan de start komt. Uiteraard zijn alle Nederlandse toppers, zoals Harrie Smolders en Jeroen Dubbeldam, er ook bij.

Maatregelen

Door de coronamaatregelen vindt The Dutch Masters dit jaar plaats zonder publiek. Daarnaast heeft de FEI een lijst met maatregelen ontwikkeld voor het tegengaan van het rhinovirus. Dat betekent dat de gezondheid van de paarden gecontroleerd wordt en de temperatuur gemeten wordt bij aankomst. Met name in de stallen zet de organisatie alles op alles om het contact tussen de paarden te voorkomen. Daarnaast gelden er diverse aanvullende hygiënemaatregelen.

 

Bron: The Dutch Masters

Foto: Digishots

Reacties