GCT-kalender voor 2013 bekend

GCT-kalender voor 2013 bekend

De organisatie van de Global Champions Tour heeft vandaag haar schema voor het seizoen van 2013 bekend  gemaakt. In totaal komen er dertien wedstrijden in deze achtste reeks, waarbij de top dertig van de wereld tegen elkaar zal strijden om het hoge prijzengeld en de titel.

De aftrap begint op 2 mei in Madrid, gevolgd door 9 mei in Hamburg. Vanaf 17 mei is men te gast in Wiesbaden, waarna de eerste GCT wedstrijd in Londen volgt op 6 juni. Een week later vertrekt men naar Cannes (13 juni) om van daaruit de tocht voort te zetten naar Monte-Carlo (27 juni). Op 4 juli start men in Estoril en in 19 juli in Chantilly. Op 16 augustus is Valkenswaard gastheer van de GCT, waarna men een maand later in Lausanne zal aantreden. Wenen is op 19 september aan de beurt en Shanghai is op 4 oktober de laatste ‘reguliere’ GCT wedstrijd, waarna men de finale vanaf 21 november zal rijden in Doha.

Het is voor zowel Londen, Shanghai als Madrid de eerste keer dat er een GCT wedstrijd wordt georganiseerd. Alle wedstrijden zijn zowel te volgen via Eurosport als via de livestream op www.globalchampionstour.com

Reacties