Fuhur 6 van Anna Kasprzak geblesseerd na winnend internationaal Grand Prix debuut

Fuhur 6 van Anna Kasprzak geblesseerd na winnend internationaal Grand Prix debuut

0 395
Anna Kasprzak - Fuhur 6 Norwegian Horse Festival 2020 © DigiShots

Vorig weekend werd de Deense dressuuramazone Anna Kasprzak voor het eerst internationaal ingezet met haar nieuwe aanwinst Fuhur 6 (v. Füerstenreich). Het toernooi eindigde voor de combinatie helaas eerder dan gepland.

Freestyle

Kasprzak en Fuhur hadden net de Grand Prix in Lillestrøm, Noorwegen gewonnen met 71,59% en keken uit naar de komende Grand Prix Freestyle. Maar het daadwerkelijk rijden van de Freestyle heeft niet plaats mogen vinden.

Klem

Tijdens het rollen in zijn box raakte een van de achterbenen van Fuhur tussen de latten. Hij scheurde een ijzer af en liep daarbij een grote schuurplek op. Kasprzak trok hem terug in de wedstrijd en deze week wordt de ruin grondig onderzocht door een dierenarts. 

Buitengewoon talent

De elfjarige Fürstenreich-zoon is sinds december bij Kasprzak op de stal te bewonderen. De ruin werd in het verleden getraind door de Russische Elena Sidneva, die met hem deelnam aan de World Equestrian Games 2018 en de European Championships 2019 in Rotterdam. Daar viel de bruine ruin al op vanwege zijn buitengewone talent voor de piaffe. Al daar viel de bruine op vanwege zijn buitengewone talent voor piaffe en passage. 

Succes

Lillestrøm was nu het tweede toernooi voor Fuhur met zijn nieuwe amazone. De eerste was een nationaal evenement in Denemarken, waar ze de Grand Prix ook winnend afsloten. 

Bron: St Georg / Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties