Brooke helpt paarden bij Fuego-vulkaan in Guatemala

Brooke helpt paarden bij Fuego-vulkaan in Guatemala

0 121

Meer dan 300 paarden die getroffen zijn door de uitbarstingen van de Fuego-vulkaan in Guatemala worden geholpen door donoren uit Engeland en de Verenigde Staten. Brooke en Brooke USA dragen zorg voor de paarden die helpen bij het redden van de bevolking. Brooke is al sinds 2006 actief in Guatemala, waar men veel waarde hecht aan paarden, ezels en muildieren voor het transport van goederen, voedingsmiddelen en water.

Fuego-vulkaan

De Fuego-vulkaan barstte uit op 3 juni, en nogmaals op 6 juni. 1,7 miljoen mensen zijn getroffen door deze vulkaanuitbarstingen, waarvan 121 mensen zijn omgekomen. Veel oogsten zijn vernietigd en water is vervuild. Paarden vertoonden verschijnselen van diarree en uitdroging.

Brooke en ESAP

Met dank aan de bevolking die Brooke en Brooke USA ondersteunt, kan de organisatie water, voedsel en medische zorg aanbieden aan paarden, ezels en muildieren in de zwaarst getroffen gebieden. Dankzij een schenking van omgerekend bijna 15.000 euro, zorgde Brooke via partner ESAP voor tien leefgemeenschappen in het zwaarst getroffen gebied. Ze konden daarmee 1590 families helpen en bijna 30.000 dieren.

Lange termijn

Eind juli kreeg ESAP nog eens bijna 8000 euro voor twee weken extra werk in de omgeving. Deze uitbreiding zorgde ervoor dat ze samen konden werken met het Ministerie van Landbouw in Guatemala. Er zijn plannen ontwikkeld om op de lange termijn beter om te kunnen gaan met natuurrampen.

Bron: Horsetalk

Foto: Remco Veurink

Reacties