Friese merrie Ebony zorgt voor diversiteit op CDI Wellington

Friese merrie Ebony zorgt voor diversiteit op CDI Wellington

0 1048
Fries paard Friese

De Canadese amazone Jeanine Little en haar tienjarige Friese merrie Ebony doen het goed op het CDI in Wellington. Eurodressage telde uit dat de combinatie intussen al vier keer in de top tien eindigde op het Adequan Global Dressage Festival dit seizoen. Ze kregen ook al een award voor de hoogste PSG-score.

‘Ebony heeft het karakter om succesvol te zijn’

Little heeft Ebony zelf opgeleid. De stoere Friese merrie kreeg van sommigen negatieve commentaar omwille van haar ras, maar voert nu alle Grand Prix-oefeningen met gemak uit.

Little geeft toe aan Eurodressage: ‘Ik had nooit gedacht dat ik met een Fries op internationale wedstrijden zou rijden.’ De amazone beleefde haar grootste successen immers met warmbloeden. ‘Maar dressuur gaat om training, bereidwilligheid en correctheid. Ebony is een voorbeeld van die kwaliteiten, ze heeft het karakter om succesvol te zijn.’

‘Hebben veel gemeenschappelijk’

Eigenares Shawneen Jacobs kocht Ebony (Beart 411 x Fabe 348) eigenlijk voor zichzelf, maar Little en Ebony vormen een erg goede combinatie.

Little zegt: ‘Ik ben erg blij dat FEI-juryleden me steeds zeggen hoe correct Ebony is en hoe goed ze loopt. Correctheid en training zijn erg belangrijk in de dressuur, net als diversiteit, ook op internationale wedstrijden. We zijn een goed team, omdat we veel gemeenschappelijk hebben. We zijn allebei misschien wel klein, maar we werken hard, zijn gefocust en willen altijd alles geven!’

Bron: Eurodressage

Reacties