Friese hengstenkeuring: 39 hengsten naar centraal Onderzoek

Friese hengstenkeuring: 39 hengsten naar centraal Onderzoek

0 1273
Robyn O KFPS Hengstenkeuring 2018
Robyn O KFPS Hengstenkeuring 2018 © DigiShots

Na de derde bezichtiging van de Friese Hengstenkeuring is het aantal jonge hengsten van 50 teruggebracht naar 39. Met negen zonen levert Jehannes 484 het grootste aantal jonge hengsten.

Van Tsjalle 454 mochten 5 zonen door en 4 hengsten hebben Jouwe 485 als vader.

Robyn O

Robyn O (v Alwin 469) is een van de geselecteerde hengsten. De 5-jarige sterhengst wordt gereden door Judith Pietersen en behaalde onlangs bij de IBOP (Instelling Bruikbaarheid Onderzoek Friese Paarden) in Wergea een score van maar liefst 87 punten.

Robyn is eigendom van hengstenhouderij Henswoude, hengstenhouderij Hestegaarden en Teun Swaanen. ‘Het is een ontzettend leergierig paard, dat altijd voor je wil werken,’ vertelde Pietersen eerder aan Hoefslag.

Negentig hengsten

De Hengstenkeuring 2019 startte donderdag met negentig hengsten voor de tweede bezichtiging. Daarvan mochten er 51 door naar de derde ronde.

Op 18 januari is in Wergea nog een her- en nakeuring.

Competities

Tijdens de hengstenkeuring staan ook diverse competities op het programma. Zo werd Sven B. met Sybren Minkema uitgeroepen tot winnaar van de Horses2Fly KFPS Sportcompetitie Tuigen.

Zaterdag wordt ook beslist wie Jurre 495 opvolgt als Kampioenshengst. De 7-jarige Jurre won de titel al twee keer eerder en doet ook dit jaar weer mee.

Op de website phryso.com vind je al het laatste nieuws over de hengstenkeuring in Leeuwarden.

Je kunt de hengstenkeuring ook live volgen via .omropfryslan.nl

Foto: Digishots

Reacties