Friese hengst Rindert 406 overleden

Friese hengst Rindert 406 overleden

rindert
Rinderts goedgekeurde zoon Wylster 463 © DigiShots

Rindert 406 Sport (v.Brandus 345) is op 8 maart op bijna 23-jarige leeftijd ingeslapen. De hengst die geboren werd als Rinse fan Tersoal stond bij Rudy Rienstra van Hengstenhouderij De Terpen in Wommels ter dekking.

Sterke band

“De kans is groot dat hij de laatste hengst op ons dekstation was”, aldus Rienstra die Rindert zijn ‘grote maat’ noemt. “We hadden een sterke band, waren helemaal op elkaar ingesteld, hij was eigenlijk lid van de familie.” Vanaf afgelopen herfst zag Rudy de hengst ‘minder worden’ en toen hij op zaterdag niet meer overeind kon komen was de beslissing snel genomen.

Verrichtingstopper

Rindert 406 is in 2002 goedgekeurd en was die jaargang de verrichtingstopper met hoge scores voor de draf, de rijproef en de showproef. Ook voor het nakomelingenonderzoek slaagde hij glansrijk, waarbij zijn nakomelingen ‘beschikken over veel looplust en goed bewerkbaar zijn’, zo staat in het rapport beschreven. De hengst bracht het in de dressuurring tot ZZ-Licht waarbij hij meerdere malen Fries en Nederlands kampioen werd. Met Wylster 463 heeft Rinder een goedgekeurde zoon, die zich net als zijn vader opvallend laat zien in het tuig.

Bron: Phryso

Reacties