Friese hengst Limited Edition aangemeld voor verkort onderzoek

Friese hengst Limited Edition aangemeld voor verkort onderzoek

KFPS
Judith Pietersen - Limited Edition Europees Kampioenschap Fries Paard 2017 © DigiShots

De Sport-Elite hengst Kanjer ter Meer (Uldrik 457 x Tsjalke 397), beter bekend als Limited Edition, is aangemeld voor het Verkort Onderzoek.

Op dinsdag 7 juli heeft de hengst zich met zijn amazone Judith Pietersen gepresenteerd met een Prix St. Georges proef voor de Hengstenkeuringsjury, die in Ermelo de jonge hengsten bekeek tijdens de tweede voorrijdag.

Paard van het jaar 2017

De negenjarige Limited Edition heeft zich de afgelopen jaren flink in de kijker gereden in de dressuursport. Het Friese paard van het jaar 2017 werd onder andere Nederlands Hippiade kampioen in de Z1-dressuur en Europees kampioen bij de zesjarige Friese paarden. Inmiddels start de combinatie in de Lichte Tour en laat daarbij fraaie scores zien. Tussendoor schitterden Limited Edition en Judith ook in ‘De Stormruiter’ en verzorgden ze shows tijdens de Friesian Proms en Indoor Brabant.

Doel: Grand Prix

Judith Pietersen heeft als doel Limited Edition naar Grand Prix te rijden en zal, als de mogelijkheid zich weer voordoet, binnenkort Internationaal starten. ‘Ik ben heel blij hoe Limited het werk oppakt’, zo vertelt Judith, die de afgelopen periode heeft gebruikt om onderdelen als piaffe- en passage te trainen.

Vervolgtraject in september

Normaal worden de hengsten die in aanmerking willen komen voor het Verkort Onderzoek geobserveerd op wedstrijden. Dat lukt dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet. Na de presentatie aan de Hengstenkeuringsjury wordt Limited begin september verder onderworpen aan een kritische blik voor wat betreft exterieur en veterinair. Daarna zal beslist worden of hij daadwerkelijk kan meedoen aan het Verkort Onderzoek, dat twee weken in beslag zal nemen en met name zal inzoomen op gezondheid en karakter.

Bron: Phryso

Reacties