Friese hengst Hessel 480 goedgekeurd op nakomelingen

Friese hengst Hessel 480 goedgekeurd op nakomelingen

Hessel 480 Yersie C.
Hessel 480-dochter Corina Conradi - Yersie C KFPS Hengstenkeuring 2018 © DigiShots

De Friese hengst Hessel 480 Sport (v Norbert 444) is door het KFPS goedgekeurd op zijn nakomelingen. Daarmee blijft de 9-jarige hengst gehandhaafd voor de fokkerij.

Hessel 480 is gestationeerd in de Verenigde Staten. Hij werd in 2016 door Hengstenhouderij Van Manen verhuurd aan The Friesian Connection van familie De Boer in Michigan.

Predicaten

Van Hessel 480 zijn vorig jaar 43 driejarige merries op de keuringen beoordeeld. Hiervan zijn er 40 opgenomen in het stamboek, een dochter is kroon, 20 behaalden het sterpredicaat waarvan 6 met een eerste premie.

Daarmee komt het sterpercentage op 52,5 procent. Aan 16 van zijn 47 beoordeelde zonen is het sterpredicaat toegekend. Inmiddels hebben drie zonen de bezichtigingen doorlopen en zijn aangewezen voor het Centraal Onderzoek.

Galop

In de aanlegtesten valt de galop van de Hessel 480-nakomelingen positief op. Drie nakomelingen plaatsten zich voor de finale van de Friesian Talent Cup. Dochter Yersie C. won die bij de merries onder het zadel bij amazone Corina Conradi.

De volledige rapportage van het nakomelingenonderzoek wordt gepubliceerd in ‘Hengsteninformatie februari 2019’, die beschikbaar komt via de Phryso in de eerste week van februari.

Bron: phryso.com

Foto: Digishots

Reacties