Friese hengst Doaitsen 420 overleden

Friese hengst Doaitsen 420 overleden

De Nieuwe Heuvel met Haitse, Doaitsen, Maurus en Uldrik
De twintigjarige Friese sporthengst Doaitsen 420 (Wander x Reitse) is overleden. Dat meldt Maddi’s Friesian Ranch uit de Verenigde Staten (Nevada), die de hengst sinds 2013 in eigendom hebben.

Dankbaar

“Doaisten is zeven jaar bij ons geweest en in deze tijd heeft hij onze harten veroverd. Tot het laatst heeft hij zijn zeer succesvolle fokprogramma voortgezet bij ons. We zijn enorm dankbaar en trots dat we de kans kregen om hem bij ons te hebben”, aldus Maddi’s Friesian Ranch op Facebook.

De Nieuwe Heuvel

Doaitsen werd gefokt door de naar Michigan geëmigreerde Klaas en Mares van der Ploeg in 2001. In 2003 besloten ze om Doaisten naar Nederland te sturen voor zijn 70-dagentest.  De in Amerika gefokte hengst met een een in Amerika gefokte vader, werd in Nederland goed ontvangen. Hij slaagde ruimschoots voor de test en bleef in Nederland bij De Nieuwe Heuvel.

Vier goedgekeurde zonen in NL

Hij zorgde in Nederland voor veel nakomelingen, waaronder de vier goedgekeurde dekhengsten Sake 449 Sport, Sjouke 453, Bene 476 en Gerben 479. Daarna keerde hij terug naar Noord-Amerika naar Friesian Connection, waar hij jarenlang succesvol deelnam aan het fokprogramma. Tot hij in 2013 verhuisde naar Maddi’s Friesian Ranch, waar hij dikke maatjes was met de Friese hengst Andries 415 Sport.
Bron: De Hoefslag/ Facebook

Reacties