Friese fokdag in Ternat levert nieuwe sterren op

Friese fokdag in Ternat levert nieuwe sterren op

0 103
Jasper 366 aan de lange lijnen tijdens de HK KFPS 2017

Juryvoorzitter Wil Thijssen gaf te kennen dat er  ‘wisselende resultaten’ waren tijdens de fokdag in Ternat. Een aantal merries kon wegens bemerkingen op kwaliteit van het beenwerk of onvoldoendes voor beweging niet worden opgenomen. Daar stond tegenover dat er ook een aantal nieuwe Sterren konden worden bijgeschreven.

Ster tweede premie

De driejarige Darley Angel (v. Maurits 437), draafde misschien wat gehaast maar stapte actief, heeft een mooi hoofd en is goed gebouwd waarmee Darley een Ster tweede premie ontving.

Rustig voorbrengen

De rubriek stamboekmerries voor graadverhoging was een nette groep: twee van de drie merries promoveerden naar tweede premie Ster. De zesjarige Tessa (v. Epke 474 ) heeft lengte in haar lijf en stapte vlot. Wycke BV (v. Tjaarda 483)  heeft correct beenwerk en stapte vlijtig. De rustige manier van voorbrengen door Berend Meester en Martinus Hoekstra kwam haar draf ten goede.

Excellente draf

Wil Thijssen, die samen met Manuel Gasseling jureerde, was zeer enthousiast over het laatste paard in de ring, en de enige hengst op de keuring: de achtjarige Marchel B.V. (v. Jasper 366). De toelichting luidt ‘Jeugdige hengst die excellent draaft, met een krachtig achterbeen en mooi opwaarts. Hij toont daarbij veel souplesse en wordt Ster met een hoofdletter ‘S’.’

Bron: Phryso

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties