Fransje van der Meer: “Goliath was een echt familiepaard”

Fransje van der Meer: “Goliath was een echt familiepaard”

Fransje van der meer & Goliath

Goliath, het Lichte Tour paard van Fransje van der Meer is verkocht naar Taiwan. De ruin is aangekocht met het oog op de Asian Games.

Opvallend veulen

Familie van der Meer kocht Goliath als hengstveulen. “Hij viel meteen op met zijn witte sneb en we waren direct weg van hem. Hij is naar de opfok gegaan en toen hij terug kwam is mijn zusje Sarah hem gaan opleiden. Toen ze Z dressuur reden ben ik hem over gaan nemen. Sarah had het op dat moment erg druk met haar studie en haar Grand Prix paard Elton John.”

Sarah van der Meer & Goliath op het NK

Familiepaard

“Golitah is 10 jaar in ons leven geweest en hij was echt een familiepaard. Mijn moeder heeft Sarah en mij altijd begeleid en stond iedere keer weer langs de ring. Het is super gaaf om dat met elkaar te doen. Goliath was daardoor erg op zijn gemak, hij kende ons heel goed. Mijn moeder ging weleens met hem op buitenrit. Hij was super braaf in het bos en op het strand” vertelt van der Meer.

Aanleg voor Zware Tour

Van der Meer leidde de ruin verder op naar de Lichte Tour. “Ons hoogtepunt was 68% in de Prix St. Georges en we zijn ook een keer Intermediaire I gestart. Hij kon heel goed pirouettes draaien en alle zijgangen waren appeltje eitje voor hem. Thuis waren we al wat verder in de training maar door de Corona konden we helaas niet op wedstrijd. Hij had best wel aanleg voor de piaffe en de passage.”

Taiwan

“Het was mooi dat deze verkoop op ons pad kwam. Hij is verkocht via Janneke van de Riet en Patrick Schutte. Janneke heeft een aantal lesklanten in Taiwan en de nieuwe eigenaar kon helaas niet naar ons komen door de Corona.  Janneke is Goliath gaan proberen en ze reed er super makkelijk mee weg. Ik vond het gaaf om te zien dat hij zo makkelijk onder een andere amazone liep. De afgelopen drie jaar heb ik alleen op hem gereden maar ze reden zo een PSG proef door” vertelt ze enthousiast.

Goliath

Looplust

De ruin viel op door zijn witte sneb en zijn schofthoogte van 1,80meter. “Hij was heel wakker en vrolijk, hij had nooit een slechte dag. Met rijden had hij super veel go, dat was een speciaal gevoel. Ik denk dat ik nog nooit een paard heb gehad met zoveel looplust als hij. Hij was echt ons maatje maar hij gaat nu met een nieuwe ruiter werken naar een nieuw doel en dat gunnen we hem ook.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Babette van der Wal Fotografie/ Fransje van der Meer

Reacties