Frans paard raakt kreupel tijdens première De Stormruiter *video*

Frans paard raakt kreupel tijdens première De Stormruiter *video*

0 6660
Limited Edition
Kop Jansen Limited Edition Ted Kop Jansen Stables 2016 © DigiShots

Tijdens de grote première van de theatervoorstelling De Stormruiter zaterdagavond in Leeuwarden is een van de paarden geblesseerd geraakt. Het bruine paard verstapte zich, kwam ten val en bleef een tijdlang liggen, meldt De Leeuwarder Courant. Het dier werd kreupel uit de piste geleid.

Tijdens de pauze van De Stormruiter maakte regisseur Jos Thie bekend dat het geblesseerde paard is overgebracht naar de kliniek in Emmeloord. Daar bleek het niets te hebben gebroken, de blessure valt mee.

Het paard maakt deel uit van het Franse gezelschap Jehol.  Het incident gebeurde tijdens een zigeuneract, waarbij twee acrobaten op de rug van het dier balanceerden.

Uitverkocht WTC

Zaterdagavond beleefde De Stormruiter zijn première in een uitverkocht WTC Expo in Leeuwarden, in het bijzijn van prinses Beatrix en koning Willem-Alexander en veel prominente gasten.

De Stormruiter is een van de hoofdonderdelen van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 en het is de grootste Nederlandse theaterproductie van dit jaar.

Het stuk is gebaseerd op de novelle Der Schimmelreiter van de Duitse schrijver Theodor Storm en gaat over de strijd van de mens tegen het water. Grand Prix amazone Judith Pietersen maakt met haar Limited Edition ook deel uit van de cast.

Omroep Friesland maakt de afgelopen week voor de première onderstaande reportage over De Stormruiter.

Bron:  De Leeuwarder Courant / Omroep Friesland

 

Reacties