Frank Trommelen: “Elton T. heeft me veel gebracht”

Frank Trommelen: “Elton T. heeft me veel gebracht”

Frank Trommelen - Elton T
Frank Trommelen - Elton T Dressage at Blom 2016 © DigiShots

Frank Trommelen heeft zijn Lichte Tour-paard Elton T. (v Zhivago) verkocht. De 10-jarige vosruin gaat verder onder een ambitieuze amazone, die hem verder gaat uitbrengen in de subtop.

Trommelen kreeg Elton T. als 3-jarige in zijn bezit. “Ik heb hem zelf helemaal opgeleid,” vertelt hij. “Niet zadelmak gemaakt, want hij was, zoals meer nakomelingen van Zhivago, behoorlijk vlug.”

Twee vingers in zijn neus

Tot aan de Lichte Tour, doorliep de combinatie alle klassen. “Hij doet het met twee vingers in zijn neus. En nu mag hij iemand anders gelukkig maken.”

De instructeur en subtop jurylid heeft twee opvolgers op stal: een 2,5 jarige Geniaal en een 3,5 jarige nakomeling van Eye Catcher. Dat betekent dat Trommelen voorlopig geen subtopwedstrijden zal rijden. “Dat hoeft ook niet. Ik hoef ook niet zo nodig ieder weekend op wedstrijd. Laat mij maar gewoon lekker opleiden en paarden naar een hoger niveau trainen. Elton T. was ook mijn eerste subtoppaard, de meeste paarden verkocht ik zodra ik ze op ZZ-Licht niveau had.”

Toch wel heftig

De dressuurruiter had verwacht weinig moeite te hebben met de verkoop van zijn paard, maar nu hij zo’n week geleden vertrokken is, doet het toch best zeer. “Het is net of je een kind afstaat. Het is toch wel heftig. Doordat ik Elton in de Lichte Tour reed, kon ik ook de opleiding tot jurylid op dat niveau gaan volgen. Daar ben ik heel blij mee, dit paard heeft me veel gebracht. Ze zeggen wel eens dat paarden met echt veel talent ‘iets’ hebben, en dat had Elton ook. Je moest altijd blijven opletten.”

Trommelen is voorlopig niet op zoek naar een derde paard. “Daarvoor heb ik het eigenlijk te druk. Maar als ik morgen een echt goede tegenkom, denk ik wel wellicht weer anders over.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties