Frank Schuttert: “Als ze de goede instelling niet hebben, blijft het moeilijk”

Frank Schuttert: “Als ze de goede instelling niet hebben, blijft het moeilijk”

0 1177
Frank Schuttert - Lyonel D
Frank Schuttert - Lyonel CH Mierlo 2019 © DigiShots

Een paar maanden geleden verwachtte Frank Schuttert niet dat hij werd geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen eind augustus in Rotterdam. Hij heeft de 10-jarige ruin Lyonel D immers nog maar kort in bezit.

Deze week selecteerde bondscoach Rob Ehrens Schuttert voor het team. Voor de springruiter en de andere teamleden Maikel van der Vleuten en Marc Houtzager is CSI Ommen volgende week de laatste wedstrijd om hun paarden klaar te stomen voor het EK.

Geweldig wedstrijdpaard

“Ik rij Lyonel D sinds januari, maar het blijkt een geweldig wedstrijdpaard te zijn”, vertelt Schuttert. “Het is een paard met een groot hart, een vechter in de baan. Daarbij is zijn karakter gemakkelijk en ongecompliceerd, hij kijkt nergens naar en gaat gewoon. Ook qua sport heeft hij goede eigenschappen: hij heeft veel vermogen en is daarbij voorzichtig.”

Lyonel heeft relatief gezien nog niet heel veel wedstrijdervaring, maar heeft volgens Schuttert tot nu toe alles goed opgepakt. Komende week tijdens CSI Ommen gaat de combinatie niet voor de prijzen. “Ik wil niet teveel met hem doen voor het EK. Daarom rij ik de eerste paar dagen een paar rondjes met hem en ga zaterdag de 1.50 m rijden om toch de hoogte erin te houden. Het hoofddoel daarbij is hem ontspannen een paar fijne rondjes te laten lopen en nog wat extra wedstrijdervaring op te doen.”

First Lady

Naast Lyonel D komt de springruiter met zijn 9-jarige merrie First Lady naar Ommen. “First Lady heb ik sinds april. Ook zij ontwikkelt zich goed. Dus met haar ga ik zondagmiddag een gooi doen naar de Grote Prijs van Ommen.”

Het is dan precies een jaar geleden dat Frank afscheid nam van de legendarische ruin Winchester. “Winchester was uniek. Die wilde heel graag springen en vooral op zijn eigen manier. De paarden die ik nu rijd zijn gemakkelijker in de omgang, maar willen ook graag springen. Dat ze dat willen is het allerbelangrijkste. Je kan een heleboel aan een paard verbeteren en maken, maar als ze de goede instelling niet hebben blijft het moeilijk.”

CSI Ommen is van 30 juli tot en met 4 augustus.

Op zondag kun je de wedstrijd live volgend via Facebook.com/CSIOmmen

Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties