Frank Hosmar: “Het zou mijn laatste internationale kampioenschap zijn”

Frank Hosmar: “Het zou mijn laatste internationale kampioenschap zijn”

genemuiden
Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. - © DigiShots

De Olympische Spelen gaan niet door in verband met het Corona virus. Het IOC heeft het grootste sportevenement ter wereld, dat van 24 juli tot en met 9 augustus in Tokio zou plaatsvinden, verplaatst naar volgend jaar. Frank Hosmar verlengt daarmee zijn loopbaan in de paradressuur met een jaar.

Laatste kampioenschap

Hosmar vertelt “Ik was van plan om na de Paralympics te stoppen. Met bondscoach Joyce Heuitink heb ik al afgesproken dat ik nog even doorga.” De ruiter uit Haarle vervolgt “Het zou mijn laatste internationale kampioenschap zijn en dat wil ik toch in elk geval nog afmaken.  Japan stond al in mijn agenda toen het virus de kop op stak. Eerst had ik nog zoiets van ik moest nog maar zien of het niet op een of andere manier langs ons heen zou gaan. Ik had nog wel de hoop dat het naar wat later dit jaar zou kunnen worden verschoven.”

Verschoven

De ruiter vervolgt “Als het verschoven zou worden dan had dat een voordeel kunnen zijn. In Japan zou het dan wat minder heet zijn. Toen alles werd platgelegd tot 1 juni, was me wel duidelijk dat het niet wat zou worden. Sportief gezien baal ik als een stekker, maar het kon niet anders. Ik ben al blij dat het niet helemaal is afgelast. Ik moet me natuurlijk nu wel opnieuw gaan plaatsen, maar ik ga ervan uit dat me dat lukt. Over de paarden hoef ik me dat wat aangaat geen zorgen te maken.”

Bron: Hippisch Twente

Foto: Digishots

Reacties