Frank Hosmar: ‘Ik kan Guetta mooi in de schaduw van Alphaville opleiden’

Frank Hosmar: ‘Ik kan Guetta mooi in de schaduw van Alphaville opleiden’

Frank Hosmar-Alphaville

Nadat Frank Hosmar vrijdag ook al de teamtest won van de internationale wedstrijd in het Duitse Überherrn, eindigde hij ook in de individuele proef bovenaan. In Grade V noteerde hij met Alphaville N.O.P. een score van 74,048 procent.

Met Guetta behaalde Hosmar bovendien een keurige derde plaats (71,151 procent). “Guetta is mee om te leren en zich te ontwikkelen,” vertelt Hosmar. “We hebben geen haast met hem.”

Behoorlijk geregend

Hosmar kwam zaterdag voor de individuele proef eerst in de ring met de 8-jarige Guetta (v Sandreo) die hij kocht als veulen. “De bodem was heel slecht omdat het behoorlijk had geregend. Guetta is nog wat jong en heeft wat minder kracht en ervaring, dus daar had ik best handen mijn handen vol aan. Ik twijfelde nog of ik met Alphaville zou starten, maar die had met de bodem geen enkele moeite. Hij walste er doorheen of er niks aan de hand was. We hebben echt fijn gereden.”

De combinatie kreeg zelfs van een jury een tien voor de eenvoudige wissel. “Zo’n hoog cijfer krijg je niet vaak. Alphaville deed goed z’n best en trok er goed aan. Hij liep zoals hij moet lopen.”

Geen druk

Nu Guetta scores gaat lopen die in de buurt komen van Hosmars 14-jarige toppaard, nadert het tijdstip waarop de ruiter voor de grote concoursen moet, of mag, kiezen. “Guetta zal Alphaville op den duur gaan vervangen. Het is de bedoeling dat je volgende paard beter wordt en ik denk ook dat dat wel gaat gebeuren. Maar Guetta krijgt alle tijd, ik kan hem in de schaduw van Alphaville mooi verder opleiden. Daar zit verder geen druk op.”

Voor de kür op muziek komen de ruiters en amazones zondag automatisch met hun best scorende paard in de baan. “Ik had in Kronenburg vorige maand ook best met Guetta de kür willen rijden. Dat is een goede oefening voor hem. Maar met Alphaville is het ook weer leuk. Ze verwachten nu geen regen meer en de baan is iets verlegd, dus de bodem zal in ieder geval geen problemen geven.”

Sanne Voets

Ook in Grade IV eindigde zaterdag een Nederlandse combinatie bovenaan. Sanne Voets was met Demantur RS2 N.O.P. oppermachtig. Haar score van 75,732 was ruim vier procent hoger dan die van de nummer twee, Lotte Krijnsen en Rosenstolz (71,382 procent). De derde plek was voor de Duitse Saskia Deutz en Soyala (71,220 procent).

Maud Haarhuis reed haar Baron in deze grade naar de zevende plaats, voor Glasten Krapels en Windhook op plek acht.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties