Foutloze cross voor Connemara pony in Badminton: ‘We noemden hem Rat’

Foutloze cross voor Connemara pony in Badminton: ‘We noemden hem Rat’

Isabel English - Feldale Mouse © DigiShots

De Australische amazone Isabel English reed gisteren een foutloze cross op de Badminton Horse Trials. Voor dit succes zadelde de 24-jarige amazone haar Feldale Mouse, een zeventienjarige ruin die ze al 12 jaar rijdt. Feldale Mouse stamt af van Domo Cavallo Praize: een Connemara pony!

Feldale Mouse

Feldale Mouse is een part-bred Connemara, zijn moeder was een volbloed. “Toen ik 12 jaar oud was, werd ik te groot voor mijn pony. We waren op zoek naar een klein paard waar ik wat eventingwedstrijden mee kon rijden”, vertelt English, die dit jaar voor het eerst in Badminton reed. “Mijn ouders en ik zagen eventingamazone Felicity Cribb op een springwedstrijd, zij vertelde dat ze iets had staan dat misschien zou passen. Dat was Feldale Mouse. Ze sprong een parcours met hem en hij was erg stout. Maar niet heel duur, dus kochten we hem.”

Rat

“In het begin noemden we hem Rat in plaats van Mouse. De eerste drie of vier jaar viel ik heel vaak van hem af. Hij bokte, draaide om en gooide me telkens op de grond. Kevin McNab heeft Mouse uiteindelijk uitgebracht voor me, omdat hij voor mij te sterk geworden was. Toen ik wat groter en sterker werd heb ik zelf weer plaatsgenomen in het zadel en zijn we naar dit niveau gegroeid. Mouse is nog steeds een beetje eigenzinnig, maar hij wordt langzaamaan een oude man en ik ken hem steeds beter.”

Aqua Training Therapy

In 2016 verhuisde English van Australië naar Duitsland om met Michael Jung te trainen. “Daar heb ik zo ontzettend veel geleerd”, licht ze toe. Inmiddels woont de amazone in Engeland, waar ze voor Kevin en Emma McNab werkt. “Mijn paarden staan op een stal die Aqua Training Therapy heet. Daar train ik graag omdat er een aquatrainer is, die is voor Mouse heel belangrijk geweest in de opbouw naar Badminton.” De dressuurproef van English, die naar tevredenheid verliep, leverde 65,5% op. Met wat tijdfouten in de cross staat de combinatie op een voorlopige 47e plaats, voordat het springen begint.

Lees ook: Badminton Horse Trials: Oliver Townend houdt de leiding vast na cross-country

Bron: Horse&Hound/Hoefslag/Facebook

Reacties