Four Legends in veiling WK Ermelo

Four Legends in veiling WK Ermelo

Four Legends.
KWPN hengst Four Legends heeft zowel via zijn vader als zijn moeder buitenlandse invloeden meegekregen. Hij werd recent ingeschreven als goedgekeurde hengst bij het KWPN. Foto: Jessica Pijlman / Made by Jessy.
KWPN-verrichtingstopper Four Legends in veiling tijdens WK Jonge Paarden
De zesjarige goedgekeurde KWPN-hengst Four Legends KS (Wynton x Ferro) wordt verkocht tijdens de KWPN/EDS-veiling op zaterdag 30 juli tijdens het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Het dressuurfenomeen behaalde vele aansprekende resultaten onder Marieke van der Putten, stalamazone van Olympische ruiters Edward Gal en Hans Peter Minderhoud. De zwarte hengst werd afgelopen week gekeurd en voldeed aan de strenge veterinaire eisen van de veiling. Hiermee is definitief het eerste paard geselecteerd voor deze unieke veiling, waarin diverse aansprekende paarden en veulens onder de hamer zullen gaan.


Dezelfde moederlijn
Four Legends KS, geboren als Fellini, heeft reeds vele successen geboekt. De zwarte afstammeling van Wynton werd in 2013 aangewezen voor de hengstenkeuring, in 2014 won hij twee Subli-cup wedstrijden en veroverde hij de President Dressage Cup voor vierjarige dressuurpaarden. In 2015 plaatse hij zich met 9,32 punten voor de finale van het WK in Verden, waar hij zesde werd. Ook werd hij dat jaar derde in de finale van de Pavo Cup met 88 punten en eindigde hij bovenaan tijdens diverse hengstencompetities. Tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek afgelopen maand was hij met 85 punten een van de verrichtingstoppers, waarbij hij negens behaalde voor stap, souplesse en rijdbaarheid & instelling. De zwarte hengst komt uit dezelfde moederlijn als Bretton Woods en Chagall en werd door dezelfde fokkers Hans en Grietje Jansen uit Joppe gefokt.


Bron: Persbericht EDS

Reacties