Zweedse award voor KWPN-hengsten Zuidenwind en Bravour

Zweedse award voor KWPN-hengsten Zuidenwind en Bravour

0 139
OO Seven-zoon Zuidenwind met Rose Mathisen.

Het Zweeds Warmbloedpaarden Stamboek SWB verdeelde voor de vijfde achtereenvolgende keer de awards voor een hengst die opvalt in de dressuur- en springpaardenfokkerij. Dit jaar ging de onderscheiding naar de bij het KWPN goedgekeurde Zuidenwind (OO Seven x Jazz) en de KWPN-geregistreerde Bravour (Cornet Obolensky x Quattro B).

Zuidenwind, zelf succesvol op het hoogste niveau met de Zweedse amazone Rose Mathisen, leverde ondanks dat hij nog maar twaalf jaar is, al meerder opvallende nakomelingen in de jonge paardenrubrieken. Zijn zonen Certus NL (SWB) en Heston for U (mv. Prestige VDL) werden al goedgekeurd. Heston for U won de Breeders Trophy voor vierjarigen. Zuidenwind werd bij het KWPN goedgekeurd. Hij komt uit een bewezen moederlijn, waaruit onder andere de bij het KWPN-goedgekeurde hengsten Zhivago en Charmeur komen. In Nederland liep Zuidenwind naar winst in de finale van de Pavo Cup voordat hij naar Zweden vertrok.

De tienjarige Bravour had met Arnold Assarsson een relatief korte carrière in de sport tot en met 1.40m. De kinderen van de Cornet Obolensky-zoon bewijzen zich keer op keer bij de jonge paarden en samen met Irco Mena, Ci Ci Senjor Ask en Quidam de Revel voerde de ook bij het Oldenburger Verband goedgekeurde hengst de Zweedse springindex aan. In 2014 leverde Bravour de winnaar van een belangrijke proef in Rikssto en had hij een aantal nakomelingen in de driejarigen finale lopen. Vorig jaar sprongen twee van zijn kinderen in de finale bij de vierjarigen.

SWB.org/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties