Zuidenveld: 28 veulens naar CK

Zuidenveld: 28 veulens naar CK

0 108

Met bijzonder grote publieke belangstelling vond gisteren de veulenkeuring van Zuidenveld plaats. 20 spring- en acht dressuurveulens zijn geselecteerd voor de Centrale Keuring. Nakomelingen van Everdale en Quasimodo van de Molendreef werden kampioen.

Inspecteur Klaas Iwema keurde samen met Coen van Zanten. “De belangrijk was echt bijzonder groot, mijn collega Coen zei dat hij nog nooit zoveel publiek had gezien, zelfs niet op een CK. Het weer was goed, de sfeer was goed, er was veel publiek en we hebben goede veulens gezien. Een geslaagde dag!” Bij de dressuurveulens werden er vier veulens geselecteerd voor de kampioenskeuring. Kampioene werd Jaika Jirdonie (Everdale uit Enjoy Vita prok v.Zardando) van fokker Jans Hegen uit Dalen. Zij is vernoemd naar haar beroemde grootmoeder Jirdonie keur pref prest sport-spr (v.Dillenburg), die onder meer moeder is van de Grand Prix-dressuurpaarden Nimbly (v.Havel), Olympus (v.Havel) en Popeye (v.Havel). “Het is een voldoende ontwikkeld veulen met veel schoft en een goede halshouding. Ze beweegt met veel ruimte en gedragenheid, en galoppeert ook met veel souplesse. Een heel aansprekend en goed bewegend veulen”, licht Klaas Iwema toe. Reservekampioen van Zuidenveld werd Jacquelena (De Niro uit Arilena ster pref prok IBOP-dres v.Jazz) van fokker J.M. Vos-Sanders uit Beilen en mede-geregistreerde Jan Greve uit Haaksbergen. “De De Niro is een rassig, hoogbenig veulen met veel ontwikkeling en een lange hals. Ze draaft heel ruim en zou daarin nog een fractie sneller mogen zijn. Ze maakt heel veel houding en heeft een fijne galop.” Op de derde plek eindigde de langgelijnde, correcte en goed galopperende Jackson (Dream Boy uit Zelma stb-ext v.Oscar) van fokkers M.S. Schutter en O.F. Schoon uit Hoogersmilde.

Springen: Quasimodo-veulen kampioen

Bij de springveulens kwamen er acht terug voor de kampioenskeuring. Het bleek een afgetekende overwinning voor Jack Daniel’s JB (Quasimodo van de Molendreef uit Urania ster v.Ojasper) van fokker J. Broekman uit Vledder. “Dat is een heel fraai veulen met voldoende ontwikkeling, veel hals en een zeer goede bovenlijn. Hij draaft ruim en galoppeert goed, met veel balans en souplesse. Een echte beauty!”, is Iwema enthousiast. Tot reservekampioen werd Jolly Chin L (Durango VDL uit Win Chin L keur EPTM-spr v.Chin Chin) van fokker Gert-Jan Lucas uit Nieuw-Schoonebeek gekroond. “Een voldoende, sterk gespierd veulen met veel ras, een ruime draf en een hele goede galop.” Op de derde plek bij de springveulens eindigde Jamiel (Indorado uit Camilla v.Le Coeur) van fokker Jan Wilting uit Wachtum. Dit veulen is zeer correct met een goede bovenlijn en een ruime, bergopwaartse manier van draven en galopperen.

De Centrale Keuring is op 22 juli in De Wolden.

Uitslagen veulenkeuringen KWPN.

KWPN/Hoefslag

Reacties