Zorgen om stoeterij Janow Podlaski in Polen

Zorgen om stoeterij Janow Podlaski in Polen

0 1455

De vrouw van Rolling Stones-drummer Charlie Watts heeft al haar paarden weggehaald bij de historische Janow Podlaski Stoeterij in Polen. Aanleiding is het feit dat de Poolse regering de manager heeft ontslagen en de functie heeft overgedragen aan een directeur die -naar eigen zeggen- weinig verstand heeft van paarden.

De befaamde stoeterij van Arabische volbloeden bestaat al meer dan 200 jaar. Paarden uit de fokkerij van Podlaski gaan vaak voor honderdduizenden euro van de hand en zijn zeer gewild als ren- en endurancepaard en ook in de showring blinken ze uit.

Sinds de aanstelling van de nieuwe directeur twee maanden geleden zouden al twee paarden zijn overleden. Hun dood vormt de aanleiding voor vele geruchten; zo zouden ze zijn overleden aan koliek, maar er zouden ook sporen van antibiotica voor kippen in hun bloed aangetroffen zijn. Dat roept weer vragen op over hun behandeling en of er misschien opzet in het spel is.

Er werken meer dan vijftig mensen bij de stoeterij, die van grote invloed is op de lokale economie. Het feit dat Watts haar paarden weggehaald heeft, is reden tot grote bezorgdheid. Stel dat meer eigenaren op het idee komen om hun paarden elders te stallen en er een uittocht van paarden op gang komt….?

Grandprix-Replay/Hoefslag

Foto: Hejnakon

 

 

Reacties