Vrienden van het KWPN reiken fokkerspremies uit op hengstenkeuring

Vrienden van het KWPN reiken fokkerspremies uit op hengstenkeuring

Tijdens de KWPN Hengstenkeuring, die op 2 februari online van start gaat, zullen de ‘Vrienden van het KWPN’ opnieuw fokkerspremies uitdelen aan verschillende succesvolle fokkers. Dat doen ze als blijk van waardering en als stimulans voor de fokkerij.

Fokkerspremies

Veel fokkers verkopen hun paard als jong dier, omdat ze zelf niet alles kunnen aanhouden of de mogelijkheden niet hebben om te paarden aan te houden tot bijvoorbeeld het allerhoogste niveau. Vaak is het vervolgens niet de fokker, maar zijn het ruiters, handelaren en eigenaren die investeren en geld verdienen aan deze paarden.

De paarden zijn het uithangbord van de fokkerij en als fokker geniet je natuurlijk van de successen van je paarden. Dat is mede waarom de Stichting Vrienden van het KWPN is opgericht. Zij ondersteunen de KWPN-fokkers doormiddel van het uitreiken van fokkerspremies aan fokkers van succesvolle paarden, zowel in de fokkerij als de sport.

Premiehengsten

De fokkers in Nederland krijgen weinig waardering. Een fokker staat vaak met lege handen. Wanneer een veulen wordt verkocht, dan ontvangt de fokker als deze goed presteert af en toe wel eens een bloemetje bij een huldiging of prijsuitreiking. Maar dat is veel te summier. Het belonen van deze fokkers met fokkerspremies en ze op deze manier waarderen, dat is het doel. Daarom worden er op de KWPN Hengstenkeuring fokkerspremies met een waarde van 1000 euro uitgereikt aan de premiehengsten.

COVID-19

Door de aangescherpte maatregelen omtrent COVID-19 kunnen de fokkers helaas niet aanwezig zijn tijdens de KWPN Hengstenkeuring. Om het uitreiken van de fokkerspremies toch te kunnen realiseren krijgen alle fokkers die kans maken op een premie voorafgaand aan de Hengstenkeuring een e-mail. De waardecheques zullen voor het fotomoment de baan in worden meegenomen. De fokkers worden na afloop gebeld om de fokkerspremie op een later moment in ontvangst te nemen.

Ook aan de fokkers van de beste KWPN-paarden van de WBFSH-ranking worden fokkerspremies uitgereikt. In 2020 stonden de KWPN-fokkers zowel bij het springen als bij de eventing op plaats 1 en 2. Deze fokkers zijn afgelopen periode verrast met een fokkerspremie. Van deze uitreikingen zijn vooraf video’s gemaakt, die worden uitgezonden tijdens de KWPN Hengstenkeuring op kwpn.nl.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

 

Reacties