Volledig KWPN podium

Volledig KWPN podium

deklicentie

Op het Centraal Amerikaanse en Caribische kampioenschap Veracruz heeft het eerste individuele springonderdeel een volledig KWPN-podium opgeleverd. Het goud ging naar Pablo Barrios met Zara Leandra (v.Metropole), het zilver naar Florentino Hector met Unico (v.Odermus R) en Roberto Teran Tafur won brons met de Sheraton-dochter Woklahoma. Dit kampioenschap kan gezien worden als de regionale Olympische Spelen en vindt één keer per vier jaar plaats. Het omvat 36 sporten en 46 disciplines, waaronder dus de paardensport.

Pablo Barrios was de snelste in het jachtparcours met de tienjarige Zara Leandra (Metropole x Ahorn), hoewel het afstand naar de drie belangrijkste concurrenten niet groot was. Op minimale afstand volgden achtereenvolgens Hector Florentino Roca met Unico (v. Odermus R), Roberto Teran Tafur met zijn WK-paard Woklahoma (Sheraton x Calvados) en Daniël Bluman met Believe sport-spr (Ukato x Burggraaf), op slechts 3/10e seconde afstand van Barrios.
Vandaag vervolgt het kampioenschap met het tweede onderdeel voor zowel het team als individueel. Aanstaande zaterdag vinden de finales plaats op het Equestrian Club Coapexpan.

KWPN

Vergelijkbare artikelen

Reacties