Veulenveiling Borculo veilt dekkingen voor KWF n.a.v. overlijden Wim Ernes

Veulenveiling Borculo veilt dekkingen voor KWF n.a.v. overlijden Wim Ernes

0 175

Naast de collectie topveulens die op de Veulenveiling Borculo onder de hamer komt, kan er dit jaar ook geboden worden op een dekking van de vijfjarige springbelofte Highway TN en aankomend Grand Prix-hengst Dream Boy. De opbrengst van de geveilde dekkingen komt geheel ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

De veulenveiling wil met deze actie geld inzamelen voor alle onderzoeken naar kanker. Aanleiding daarvoor is het overlijden van Wim Ernes, die jarenlang veel betekend heeft voor de hippische sport. Zo boekte het Nederlandse dressuurteam onder leiding van de bondscoach vele successen, waarbij het behalen van het teamgoud op het EK in Aken tot het absolute hoogtepunt behoorde. Ook als internationaal jurylid en voorzitter van de KWPN hengstenkeuringscommissie bewees Ernes zijn waarde in de sport en fokkerij. Vorig jaar oktober overleed het icoon van de paardensport op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor.

Maud Ernes aanwezig

Ernes’ dochter Maud, donderdag 31 augustus zelf aanwezig in Vragender, onderstreept het belang van de actie: ‘Het was verschrikkelijk toen ik te horen kreeg dat mijn vader ongeneeslijk ziek was, zomaar van de ene op de andere dag. Een man die vol plannen en ideeën midden in het leven stond en nog zoveel voor iedereen kon betekenen. Alles wordt in een klap afgepakt en niemand kan iets doen. Dat mag niet zo zijn. Het is belangrijk dat wij met z’n allen de onderzoeken naar kanker steunen, zodat steeds meer mensen een eerlijke wedstrijd mogen spelen.’

Opbrengst kunstwerk ook naar KWF

Op woensdag 30 augustus trapt de veiling van de springveulens af met aandacht voor het goede doel. Team Nijhof stelt hiervoor een dekking van KWPN-hengst Highway TN (Eldorado van de Zeshoek x Chellano Z x Darco), die tijdens de afgelopen hengstencompetitie hoge ogen gooide, ter beschikking. Icreative brengt daarnaast een schilderij van beeldend kunstenares Nelly van Manen in de veiling waarop geboden kan worden. Ook daarvan gaat de opbrengst naar het KWF.

Pavo Cup-topper Imagine

Een dag later wordt er namens Stal Brinkman en Team Glock een dekking van Dream Boy, die onder Hans Peter Minderhoud furore maakt, geveild. Daarnaast stelt Icreative deze avond opnieuw een veilingstuk ter beschikking voor het goede doel. Er kan dan geboden worden op een bronzen beeld van een paard.

Voorafgaand aan deze veilingen maakt Bart Veeze met Dream Boy-dochter Imagine, van eigenaar Theo Driessen, zijn opwachting in de baan. De combinatie werd tweede in de finale van de Pavo Cup en geeft op donderdag 31 augustus een clinic.

Alles over veulenveiling Borculo.
Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties