Veulens van 28 hengsten op afstammelingenkeuring

Veulens van 28 hengsten op afstammelingenkeuring

0 346
Jerveaux, één van de hengsten waarvan veulens worden getoond op de afstammelingenkeuring
Jerveaux, één van de hengsten waarvan veulens worden getoond op de afstammelingenkeuring

Aankomende vrijdag gaan de KWPN Kampioenschappen weer van start. Dit jaar wordt voor het eerst gestart met de afstammelingenkeuring, gevolgd door de Nationale Tuigpaardendag op zaterdag.

Hengsten van jonge hengsten

28 hengsten tonen deze week enkele van hun nakomelingen: 10 dressuurhengsten, 14 springhengsten en 4 Gelderse hengsten. Van de eveneens nog jonge hengsten Ferdeaux, Dextro R en Danser worden veulens van hun eerste goedgekeurde hengsten getoond, namelijk van: Jerveaux, Idextro en de Gelderse Imposant EM. Jerveaux slaagde tijdens het voorjaarsverrichtingsonderzoek van vorig jaar met 86 punten, net zoals De Niro-zoon Just Wimphof, die eveneens enkele nakomelingen presenteert. Met 86,5 punten werden in hetzelfde voorjaarsonderzoek twee Harley VDL-zonen ingeschreven: Jenssen VDL en Justice HL. Ook zij presenteren enkele van hun nakomelingen. Jenssen VDL leverde dit keuringsseizoen al de veulenkampioen van de Centrale Keuring in Friesland.

Afstammelingenkeuring

De afstammelingenkeuring vindt plaats in twee ringen op het hoofdterrein van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De dag begint om 10.00 uur en duurt tot circa 16.00 uur, met om 12.30 uur een pauze. Meer informatie over de afstammelingenkeuring is hier te vinden.

KWPN.tv

Niet in de gelegenheid om naar Ermelo af te reizen? De afstammelingenkeuring is ook live te volgen via de openbare livestream op KWPN.tv.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Reacties