Van Vivaldi wint verrichtingstest

Van Vivaldi wint verrichtingstest

De beeldschone zwarte KWPN’er Van Vivaldi is uitgeroepen tot winnaar van de verrichtingstest dressuur bij het Zweeds Warmbloed Paarden Stamboek. De zoon van Vivaldi x Olivi sprong met kop en schouders boven de concurrentie uit. Van Vivaldi werd gefokt door de familie Schuiling uit Oosterwolde en werd in 2012 uitgeroepen tijdens de Westfaler hengstenkeuring in Münster-Handorf. Van Vivaldi valt op door zijn mooie exterieur en de tact en balans die hij nu al toont. De hengst is in eigendom van Stoeterij Lövsta en Sven Rothenberger.

Springen

Bij de springhengsten werd Contador (Catoki x Leonid) tot kampioen gekroond. Deze bruine Holsteiner werd eerder al goedgekeurd bij het Deens Warmbloed Paarden Stamboek en beschikt over veel vermogen en balans op de sprong. Contador is in eigendom van Schou Absolute Horses en werd gefokt door Birgit Jorgensen.

Cardento

Magnus Dyrendahl werd tot Fokker van het Jaar 2014 uitgeroepen. De Zweed was verantwoordelijk voor de geboorte van Lunatic, onder Jens Fredricson goed voor brons teambrons op het EK springen in 2013. VDL Cardento werd voor de derde keer uitgeroepen tot Hengst van het Jaar. In 2006 en 2010 mocht de alweer 22-jarige schimmel ook al deze titel mee naar huis nemen. Daarmee is hij de eerste hengst die deze titel drie keer in de wacht wist te slepen.

Hoefslag/Tidningen

Reacties