Van Norel haalt volle zus Salinero binnen voor fokkerij

Van Norel haalt volle zus Salinero binnen voor fokkerij

Anky van Grunsven en Salinero
Anky van Grunsven en Salinero op de Olympische Spelen in Londen

Van Norel heeft beschikking gekregen tot de volle zus van de bij iedereen bekende Salinero. Dit maakte André Hascher bekend, met wie de familie Van Norel al eerder mee gewerkt heeft.

Volle zus Salinero

‘Team work makes the dream work,’ schrijft Hascher op Facebook. Ik ben blij om mijn vrienden en partners, de familie Norel van de Pretedenthoeve, te feliciteren met hun nieuwe fokmerrie: de twaalfjarige Saluna. Een zeer krachtige en mooie Hannoveraanse merrie, die niemand minder is dan de volle zus van tweevoudig Olympisch kampioen Salinero.’

Familiesucces

Onder Anky van Grunsven liep Salinero op de Olympische Spelen in Athene (2004) naar een gouden medaille. Dit succes herhaalde de combinatie vier jaar later in Hong Kong. Op de Spelen in Londen was de combinatie ook aanwezig, hier droegen zij bij aan de bronzen teammedaille.

Niet alleen Salinero was succesvol op het hoogste niveau, ook hun volle broer Seven Up was dat. Hij werd daarentegen uitgebracht in de discipline springen. Onder de Oekraïense Oleh Krasiuk liep hij op de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera in 2002. Daarna vervolgde hij zijn sportcarrière onder de Koreaanse Jung-Hyun Joo en Syrische Baraa Jaboulieh.

Luna

Moeder Luna overleed eind vorig jaar op 29-jarige leeftijd. Zij gaf in totaal negen nakomelingen en naast Salinero en Seven Up, waren dit allemaal merries. Op twee na, stammen haar al nakomelingen af van de springhengst Salieri.

Hengstenkeuze

‘Dankzij goede contact tussen mij en de familie Bünger, kunnen wij met trots en vreugde mededelen Saluna de fokkerij in Nederland zal verrijken. Er is inmiddels al een hengst geselecteerd. Maar we willen nog niet weggeven wie dat is, er moet wel een beetje spanning in blijven,’ grapt bemiddelaar Hascher. ‘Bedankt Sam Jolig en Frederic Bünger voor het vertrouwen in ons, om zo’n waardevolle merrie uit handen te geven.’

In 2014 gaf Saluna haar eerste, en tot nu toe enige, veulen van Don Index.

Bron: Hoefslag/Facebook

Foto: Remco Veurink

Reacties